Ont-moeten en ont-haasten

26 Mar 2012
0

De afgelopen weken had ik een missie. Een missie om op werkgebied te onthaasten zodat ik kon bijtanken. Het is gelukt. Ik voel me energieker, vrolijker en lekkerder in mijn vel.

Automatische overtuigingen
Niet dat het gemakkelijk was. Mijn oude softwareprogramma's en diepgewortelde overtuigingen waren flink aan het draaien:

- Je moet elke dag keihard werken, minstens 8 uur per dag;
- Je moet doelen bereiken;
- Je moet werken aan je marketing;
- Je moet die belangrijke zakelijke e-mails versturen;
- Je moet nieuwe groepstrainingen inplannen;
- Je moet gaan netwerken;
- Je moet nuttig zijn.

Negatieve overtuigingen
Elke keer dat ik koos voor rust of ontspanning kreeg ik het cassettebandje te horen. Aangezien ik niet wilde luisteren kreeg ik nog een ander inspirerend cassettebandje te horen:

- Wat ben je lui;
- Wat ben je slecht bezig;
- Je denkt niet aan je toekomst;
- Straks verdien je niet genoeg geld;
- Je kunt niet zo lang nutteloos zijn;
- Genoeg gelanterfant, tijd om te werken.

Niet dat ik compleet mijn activiteiten had neergelegd. In plaats van gemiddeld 50 uur werken per week koos ik ervoor om gemiddeld 20 uur te werken. En dan nog vond ik van mezelf dat ik niks aan het doen was. Bizar hoe je geest denkt en werkt. En confronterend.

Mijn missie
Rust en meer energie. Dat was mijn missie. Ik realiseerde me dat ik dat niet kon bereiken in mijn positie van een paar werken terug. Ik reed voor mijn gevoel continu 160 km uur per uur en vloog zowat de bocht uit. In een lagere versnelling rijden was voor mij van levensbelang.

Inzichten
En wat een inzichten heb ik gekregen de afgelopen weken. Ik zit terug in mijn kracht, weet beter wat ik wil en nog beter wat ik niet wil. Wat ben ik dankbaar dat ik voor mezelf deze mogelijkheid heb kunnen creëren!

Hoe voel jij je vandaag? Weet jij precies wat je wilt in het leven? Zowel op korte, als op lange termijn? En creëer jij nu mogelijkheden om jouw doelen te bereiken?


Reageer op dit artikel