Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.

Diensten

Minder onrust en stress. Minder negatief denken. Meer positiviteit. Minder ziekteverzuim en eerder herstellen van ziekte. Ik help particulieren en werknemers om dit te bereiken. Mijn kernwoorden zijn: praktisch, doelgericht en niet zweverig. Mijn uitgangspunt: mentale fitheid en het versterken van deze mentale fitheid.

Ik wil inspireren, prikkelen en wakker schudden. Dat doe ik via lezingen, workshops, inspiratiesessies en de methode Mental Fitness 4U. Hieronder vind je een overzicht van mijn dienstenaanbod. Heb je vragen? Neem gerust vrijblijvend contact via info@louisehildebrand.nl. Wil je horen wat mentale fitheid is en hoe de 3 stappen van de methode Mental Fitness 4U eruit zien? Luister dan naar dit interview voor MKB radio over mentale fitheid (9:39 minuten). De drie stappen worden bij voorkeur over meerdere sessies en over minstens 3 maanden verspreid. Enkele opdrachtgevers zijn: Vluchtelingenwerk Nederland, Prorail en NCOI.

1-op-1 coaching Mentaal Fit

Voel jij veel onrust? Ben jij iemand die veel negatieve gedachten heeft? Vind je het moeilijk om te genieten van kleine dingen? Of heb jij voor je gevoel alles maar ben je toch niet happy? Dan kan het zinvol zijn om jouw mentale fitheid te trainen.

Wat is mentale fitheid?
Mentale fitheid is het vermogen om tevreden en gelukkig te zijn met wie je bent, wat je hebt en wat je doet. Het betekent dat je rust voelt, negatieve gedachten onder controle hebt en dat je kunt genieten van kleine dingen. Het betekent ook dat je goed kunt omgaan met tegenslagen en dat je ondanks vervelende dingen toch optimistisch blijft.

Sommige mensen kunnen dit beter dan andere mensen. Maar, ook jij kunt jouw mentale fitheid versterken. Want net zoals een spier is mentale fitheid, en dus jouw gevoel van geluk, te trainen. Bekijk ook dit YouTube-filmpje om meer te weten over mentale fitheid.

Aanpak coachings- en trainingstraject
Via een coachings- en trainingstraject van 6 sessies versterk jij jouw mentale fitheid.  Vergelijk het met het trainen van je lichaam. Net zoals je jouw lichaam via een trainingsschema sterk kunt maken,  bijvoorbeeld om een marathon te lopen, zo kun je ook je brein trainen. Je brein leert om positiever in het leven te staan, negatieve gedachten onder controle te houden en om meer te genieten van kleine dingen.

Elke sessie staat in het teken van een bepaald onderwerp. Onderwerpen die aan bod komen zijn: waar word jij blij van? Hoe functioneert je brein? Hoe kun je zorgen dat negatieve gedachten niet jouw leven gaan beheersen? Hoe kun je problemen het beste aanpakken? Hoe kun je leren om te genieten van kleine dingen? Tussen de sessies door krijg je opdrachten om je brein te trainen.

Resultaten
Na 6 sessies is jouw basisgevoel van tevredenheid flink versterkt.  Jij weet precies wat je moet doen om jouw mentale fitheid te trainen en te onderhouden. Daarna is het belangrijk om alle kennis die je krijgt te blijven toepassen. Want net zoals jouw conditie achteruitgaat als je stopt met bewegen, zo kan het zijn dat jouw basisgevoel van geluk na verloop van tijd minder wordt. Tijdens het traject wordt hier uitgebreid aandacht aan besteed zodat jouw mentale fitheid goed blijft. 

Voor wie is dit traject geschikt?
Voor mensen die onrust en stress  ervaren maar niet goed weten waar het vandaan komt. Ook is het traject geschikt voor mensen die niet weten wat ze gelukkig maakt. Tot slot is het traject erg geschikt voor mensen die voor de buitenwereld alles hebben maar niet gelukkig zijn.

Voor wie is dit traject minder geschikt?
Voor mensen met ernstige trauma's of een onverwerkt verleden. Ook is het traject niet geschikt voor mensen met een ernstig psychiatrisch ziektebeeld.

Ben je geïnteresseerd?
Stuur dan gerust geheel vrijblijvend een e-mail naar info@louisehildebrand.nl of bel me op 06 52 33 68 90. Als ik denk dat ik je verder kan helpen ontvang je per e-mail een inschrijfformulier en plannen we een eerste sessie in. In deze eerste sessie leg ik meer uit over mentale fitheid, mijn werkwijze en het traject. Je krijgt meteen je allereerste positieve boost! Als je besluit om het hele traject te doorlopen, dan volgen er nog 5 sessies verspreid over 3 maanden. Op deze manier ga je actief aan de slag met het trainen van je mentale fitheid en kun je nog beter het trainingseffect ervaren!

Kosten
De kosten bedragen voor particulieren 95 euro per sessie van 1 uur. Organisaties betalen 135 euro per sessie van 1 uur per medewerker. Veel  organisaties (bijvoorbeeld scholen) hebben budgetten beschikbaar voor dit soort coachings- en trainingstrajecten. Ook werkgevers profiteren namelijk van mentaal fitte medewerkers. Zie ook bedrijvencoaching. Er is minder ziekteverzuim, personeel is productiever en zieke medewerkers herstellen sneller. Het traject wordt niet vergoed door zorgverzekaars.

Skype-coaching
Woon je ver weg? Maar ben je toch geïnteresseerd in het Mentaal Fit-traject? Dan bestaat de mogelijkheid om dit traject via Skype te volgen. De effecten zijn precies hetzelfde, net als de werkwijze.

Meer informatie
Mocht je na het lezen van deze informatie nog vragen hebben, stuur gerust een e-mail. Je kunt ook een van mijn blogs lezen. Bijvoorbeeld:
Druk en onrustig in mijn hoofd
Waarom ben ik niet gelukkig (1)
Waarom ben ik niet gelukkig? (2)
Ik weet niet wat ik wil
Ik weet nog steeds niet wat ik wil

Luister ook eens naar een van mijn radio-uitzendingen beluisteren. Bijvoorbeeld:

Druk en onrustig in mijn hoofd

Prestatiedruk en faalangst
Authentiek en jezelf zijn