Ik ben onrustig

07 Jan 2015
0

In de afgelopen periode heb ik een aantal mensen met onrust gecoacht. Het is een vervelend en irritant gevoel dat op verschillende manieren tot uiting komt. De een noemt het een zeurend onderbuikgevoel. Weer een ander voelt zich opgejaagd. De volgende denkt dat er iets ontbreekt in zijn leven, maar heeft geen idee wat dit is. Zodra je onrust voelt wordt het tijd om eerlijk naar jezelf te kijken. Wat is er aan de hand?

Mentaal fit en afvallen

06 Oct 2014
0

Welke vrouw, en tegenwoordig ook man, heeft niet aan de lijn gedaan? De diëten, pillen, shakes, thee, boeken, apps en vooral personal trainers zijn niet aan te slepen. Iedereen is op zoek naar het wondermiddel. Hoe kan een mentaal fitte geest helpen bij afvallen? Wat betekent dat eigenlijk? Mentaal fit zijn tijdens je afvalpoging? Hoe ga je om met moeilijke, sociale situaties? En bestaat het ideale dieet eigenlijk wel?

Te hoge verwachtingen nekken je

21 Jul 2014
6

Drie maanden nadat mijn heup uit de kom lag. Als ik terugkijk is het een wonder hoe ik er nu bijzit. Ik kan fysiek alles wat ik wil doen. Lesgeven, lessen volgen. Voorzichtig ben ik nog wel. Ik voel nog een lichte tinteling aan de binnenkant van mijn been. Maar als ik medici mag geloven, dan ben ik er ongelooflijk goed vanaf gekomen.

De kracht van positief denken: tijd voor een mindgame!

14 May 2014
0

2 weken en 3 dagen verder. Ik ben geen dieseltje meer dat langzaam op gang moet komen zodra ik opsta. Ik kan (bijna) weer normaal traplopen. Ik heb autogereden. En ik ben samen met een fysiotherapeut mijn besturingssysteem aan het resetten.

Mindfulness, pijn, revalidatie en dankbaarheid

06 May 2014
2

Een week en 2 dagen later. Het lijkt weken terug dat ik in het ziekenhuis belandde omdat mijn heup uit de kom lag. Wat een helse pijn had ik. Die pijn kan ik me nu nauwelijks meer herinneren. De rust is teruggekeerd.

Heup uit de kom: wat een hel!

30 Apr 2014
8

Daar lag ik dan. Volledig overgeleverd aan de zorg van medici en verpleegkundigen. Ik dacht dat ik alleen de afdeling spoedeisende hulp zou bezoeken. Niet dus. Noodgedwongen moest ik afgelopen zondag in het ziekenhuis blijven.

Ik denk dus ik kan mezelf een depressie aanpraten

18 Sep 2012
4

Als mens heb je de gave om na te denken. Voordeel is dat je dingen kunt plannen en kunt nadenken over keuzes en beslissingen. Nadeel is dat je gedachten een loopje met je kunnen nemen. Ze verleiden, dringen zich op, schreeuwen naar je of dragen allerlei argumenten aan om jou van iets te overtuigen.

Timemanagement is een vak apart

06 Sep 2012
0

Het lijkt simpel. Je dagen en je tijd goed indelen. Toch merk ik tijdens coachingsgesprekken en trainingen dat veel mensen hun tijd inefficiënt indelen. Daardoor gaat er kostbare tijd verloren, verlies je energie en heb je aan het einde van de dag een onvoldaan gevoel. Vandaag zes timemanagementtips om je mentale fitheid te verbeteren!

Invullen: ik weet wat jij denkt, voelt en wilt...

25 Jul 2012
2

Invullen. Mensen doen dat graag en vaak. Logisch en heel menselijk. Vanuit je verleden heb je ervaringen opgebouwd waaruit je de toekomst denkt te kunnen voorspellen. Er is slechts een blik, woord of gebaar nodig om jou zekerheid te geven: ik heb gelijk.

De keerzijde van perfectionisme

16 Jul 2012
3

Goed is goed genoeg. Denk je nu: prima, maar niet voor mij. Dan kamp je misschien met een obsessieve vorm van perfectionisme: je bent nooit tevreden en streeft onmogelijke, hoge doelen na.

Moeite met afvallen

12 May 2012
0

Diëten, afvallen, aankomen, flink veel frustratie. Veel mensen die willen afvallen belanden in een vicieuze cirkel waarbij het eindresultaat vaak teleurstellend is. Tijdens een workshop die ik gaf voor Vitalics belichtte ik een andere manier van afvallen en in het leven staan.

De tirannie van het moeten

15 Mar 2012
5

We moeten wat af op een dag. Je moet op tijd opstaan, aankleden, douchen, ontbijten, naar je werk, rekening houden met collega's, deadlines halen, je huis opruimen, boodschappen doen, gezond eten, voor je gezin, familie en vrienden zorgen en voor ze klaarstaan, sporten of bewegen, het nieuws kijken en op tijd naar bed. Veel van dit gemoet hoort bij het dagelijkse leven, maar een hoop gemoet zorgt alleen maar voor onnodige stress.

Gatver, wat een rotdag! Wat nu?

12 Dec 2011
0

Iedereen kent ze wel. Van die dagen die je het liefste wilt overslaan. Misschien voel je het al bij het wakker worden. Een knagend gevoel dat je smeekt om verder te slapen. Een gevoel dat je niet wilt opstaan. Dat de hele wereld het even zonder jou moet doen. Geen gezeur. Geen stress. Geen deadlines. Geen verplichtingen. En zeker geen mensen om je heen die allerlei dingen van je verwachten.

Jij durft: zoveel geld?!

05 Feb 2011
4

Heerlijk om aan het zelfvertrouwen van mijn deelnemers te werken en ondertussen zelf keihard geconfronteerd te worden met het feit dat ik zelf hier en daar vertrouwen in mezelf mis. Nu ik met iets nieuws bezig ben ontpopt mijn onzekerheid als een vlinder uit haar coconnetje.

Perfectionisme maakt ongelukkig

09 Jun 2010
4

Zolang ik me kan herinneren ben ik een perfectionist. Alles wat ik doe wil ik goed doen, foutloos, snel en het liefst sneller en beter dan een ander.

Help, ik wil afvallen!

17 May 2010
2

Die gevulde koek heeft mijn dag verpest, ik voel me een vet varken. Ik MOET afvallen. Als ik nou mijn ontbijt morgen oversla, dan heb ik mooi gecompenseerd voor die borrelnootjes. Over eten, afvallen en lichaamsperceptie bestaan veel oordelen, misopvattingen en ongezonde denkpatronen.