Over mij

Noem het passie. Noem het een obsessie. Ik ben gek op de psyche van de mens. Ik wil begrijpen waarom mensen doen wat ze doen. En ik wil begrijpen waarom de een vastloopt in zijn leven en de ander niet. Deze passie heb ik al sinds mijn kindertijd. Ik keek om me heen en ik wilde de wereld begrijpen.

Later als ik groot ben, dacht ik. Dan begrijp ik alles. Ik zag een universitaire opleiding psychologie als dé oplossing om mijn wens te vervullen. Inmiddels weet ik dat meer kennis leidt tot meer vraagtekens. Totdat ik mijn gevoel en intuïtie ontdekte. Dat was een waardevolle aanvulling op mijn sterk ontwikkelde ratio. Toen ik daarnaast ook nog yoga ontdekte en snapte dat een goed gevoel niet alleen fysiek maar ook mentaal te trainen is, had ik alle handvatten in huis om 100% goed in mijn vel te zitten. Sindsdien ervaar ik geen langdurige onrust meer en voel ik mij gelukkig.

Mentale fitheid als weg om je goed te voelen

Op dit pad naar meer geluk heb ik ontzettend veel geleerd. Deze kennis zet ik in om zoveel mogelijk mensen verder te helpen waar ik kan. Want, hoe geweldig zou het zijn iedereen op de wereld weet hoe hij of zij zichzelf gelukkig kan maken? Zowel op werkgebied als privé? Want ik geloof dat dit mogelijk is. Als mensen maar weten wat ze moeten doen: hun mentale fitheid versterken en hun mindset trainen. Dit is een onderwerp waar ik mij al ruim 25 jaar mee bezighoud. Met een optimale mentale fitheid, via het volgen van 6 pijlers, zijn langdurige onrust, stress, ongemakkelijke gevoelens en gevoelens van: is dit het nou?, voorgoed voorbij.

Zonder gezonde medewerkers, geen goed lopend bedrijf

En hoe geweldig zou het zijn als organisaties ook inzien dat mentaal fitte werknemers zorgen voor betere bedrijfsresultaten? En dit niet alleen inzien, maar er ook actie in ondernemen. Bijvoorbeeld door managers te coachen om de mens achter een medewerker te zien. En niet alleen financiële cijfers voor ogen houden. Of door medewerkers mentaal fit en sterk te trainen. Zodat medewerkers vanuit interne motivatie nog beter kunnen presteren en minder snel ziek worden. 

Daarnaast vind ik het geweldig om mijn passie publiekelijk te delen. Via woord en geschrift. Als het raakt aan gezondheid en het promoten ervan, dan ben ik gelukkig.

Het bovenstaande is mijn grootste drijfveer in alles wat ik doe in mijn ondernemerschap. Het is onderdeel van mijn WHY.

Mijn werkwaarden

Ik sta voor kwaliteit. Naast allerlei wetenschappelijke opleidingen heb ik ruim 25 jaar werkervaring. Ik heb in deze 25 jaar duizenden mensen fysiek en mentaal begeleid, gecoacht en/of getraind. Zowel in loondienst als zelfstandig. Ik combineer body, mind en spirit, maar wel met beide benen op de vloer. Want in deze 3D-wereld is actie en doelgerichtheid essentieel om dingen te bereiken.

Voor diegenen die meer geïnteresseerd zijn in CV's. Bekijk het hier. Link gerust met mij op LinkedIn. Ik plaats 2 keer per week een update. Je kunt mij ook volgen op Instagram of Facebook

Lees ook een van de honderden blogs die ik door de jaren heen heb geschreven om een goede indruk te krijgen van mijn expertise en mij als persoon.

Wie ben ik verder?

Naast psycholoog, strategisch adviseur, coach, inspirator en creator met ruim 25 jaar werkervaring in uiteenlopende functies ben ik ook mama van Emily (6) en vriendin van Wout. Poes Mysti hoort ook bij ons gezin.

Als persoon ben ik rustig, enthousiast, nieuwsgierig, leergierig en bescheiden. Eigenzinnigheid en rommeligheid horen hier ook bij. En natuurlijk ben ik gek van yoga. Het is onderdeel van mijn dagelijkse leven en biedt mij de juiste balans tussen body, mind en spirit.