Financieel rijk maar niet gelukkig: wat is er aan de hand?

18 Jul 2024
0

'Money is numbers and numbers never end. If it takes money to be happy, your search for happiness will never end.' - Bob Marley

Ik heb veel mensen in de spreekkamer gehad die volgens de maatschappij welvarend zijn en alles hebben. Ze zijn gezond, hebben misschien een gezin, een mooi huis, een leuke baan, veel geld of een succesvol bedrijf. Toch zijn ze niet gelukkig. Hoe kan dat? Omdat deze mensen niet mentaal fit zijn. Ze zijn onzeker of accepteren zichzelf niet. Ze doen dingen die niet bij ze passen. Ze hebben niet geleerd om de dingen te waarderen die ze hebben. Ze hebben last van negatieve gedachten. Ze zijn werkverslaafd. Of ze hebben in de illusie geloofd dat het standaard en perfecte plaatje van 'huisje, boompje, beestje' de garantie is voor een gelukkig gevoel. Maar dat is niet waar.

Workshop stressmanagement en welzijn

06 Jul 2024
0

'Bijzonder hoeveel we van elkaar herkennen wat betreft het ervaren van werkstress.' 'Ik vond het fijn dat we dit met het hele team konden doen, ik heb veel geleerd.' 'Ik had niet verwacht dat ik zoveel zou vertellen, best persoonlijke dingen, maar het voelde gewoon goed.' Dit zijn enkele reacties van medewerkers van HWW zorg. Een van de teams van HWW Zorg had via Planetree Nederland, een 'Navigating Stress Teamexpeditie' gewonnen. Ik mocht deze afgelopen donderdag begeleiden.

ICT en AI in het onderwijs, hoe ermee om te gaan?

19 Jun 2024
0

Weinig docenten wilden de laptop in hun klaslokaal inzetten. IPads, nee hoor, niet voor ons. Ict-integratie in het onderwijs? Moeizaam. En diegenen die wél ict in het onderwijs integreerden liepen voorop. Dat was in de tijd dat ik hoofd- en eindredacteur was van het magazine Vives, 25 jaar geleden. Als broekie was ik super gedreven om samen met mijn collega's dit magazine succesvol te maken.

Maak je kind sterk en minder onzeker: 8 tips om veerkracht te vergroten

17 Jun 2024
0

Jij bent de ideale ouder. Als je kind problemen heeft met vriendjes of vriendinnetjes, dan los jij die op. Problemen in de klas? Jij gaat zo snel mogelijk naar school voor een gesprek met de docent. Vindt je kind een sollicitatiegesprek spannend? Je gaat gewoon mee. Natuurlijk houd je niet zijn of haar hand vast, dat zou uiteraard te ver gaan. En ach, die inschrijving voor de hogeschool, die regel jij wel. Dan wordt het tenminste gedaan.

3 tips om ziekmakende stress te herkennen

14 Jun 2024
0

'Hoe kun je ziekmakende stress onderscheiden van goede, activerende stress, de stress die mensen gefocust en scherp houdt?', vroeg een hbo-docent tijdens een Navigating Stress Expeditie workshop die ik gaf.

5 tips om alle ballen hoog te houden

03 Jun 2024
0

Ik zie veel mensen om me heen die vooral erg druk bezig zijn met hun leven. Hun to-do-lijst. Studie. Werk. Kinderen. Het huishouden. Hun sociale leven. Oh ja, er moet ook nog tijd voor jezelf worden ingepland. Er moeten veel ballen hoog worden gehouden. De boog staat kortom altijd gespannen. Tijd voor niks doen, écht ontspannen of herstellen, die is er niet of weinig.

Workshop Mentale Gezondheid

20 May 2024
0

Werken aan een gezond lichaam is vanzelfsprekend. Werken aan een gezonde manier van denken, daar wordt minder aandacht aan besteed. Een gemiste kans! Want aandacht voor een positieve mindset en stressmanagement zorgt voor meer tevredenheid en geluk. Zowel in je werk als privé.

Hoe ga je om met onrust, stress en ongelukkige gevoelens?

15 May 2024
0

“Vinden mensen het niet moeilijk om een training bij je te volgen? Ze moeten dan toch erkennen dat ze niet goed in hun vel zitten.” Deze vraag werd me laatst door een HR-medewerker van een school gesteld. Een logische vraag. Want ook ik merk dat veel mensen een drempel ervaren. Een soort angst. Want het is helemaal niet hip om onrust te hebben of stress. Of deze stress nou werkgerelateerd is of privé. Maar eigenlijk is dat gek. Want iedereen heeft weleens onrust of stress. En is het dan niet JUIST goed om precies te weten wat je kunt doen om deze onrust en stress te bestrijden?

Week van de mentale gezondheid 2024

13 May 2024
0

Mentaal fit en gezond zijn: dat is een manier van leven, een commitment aan jezelf. Die duurt niet een week. Die duurt de rest van je leven. En ja, het is te trainen of te versterken, als je maar weet HOE.

Hoe meer gezien worden op LinkedIn

02 May 2024
0

Training LinkedIn contentcreatie zodat jij minder stress ervaart

Wil jij meer zichtbaarheid op LinkedIn? Meer klanten aantrekken? En werken aan merkversterking of 'brand building'? Speciaal voor kleine ondernemers heb ik de training 'Met zelfvertrouwen zichtbaar op LinkedIn' ontwikkeld.

Dit aanbod heb ik speciaal voor deze doelgroep ontwikkeld, omdat ik heb gemerkt dat zij het moeilijk vinden om frequent content te schrijven en te plaatsen. 

Workshop Werkdrukhantering en Mentaal Fit in het onderwijs

20 Apr 2024
0

'Praktisch. Veilige sfeer. Goed verhaal.' Wat een fijne feedback kreeg ik gisteren na de workshop Mentaal Fit op een voortgezet onderwijsinstelling. De leukste feedback ooit was toch wel: 'geen gezweefteef'. Al jaren ben ik bezig om het onderwerp mentale fitheid laagdrempelig, duidelijk, hip en niet-zweverig over te brengen. Inmiddels doe ik dat via 6 concrete pijlers:

Workshop zelfverzekerd ondernemen

13 Apr 2024
0

Ik had er lage verwachtingen van. Ik twijfelde, zal ik komen, wel of niet... Maar, de workshop was leuk, bedankt!' Zo bedankte een van de deelnemers mij met een grote glimlach na de workshop 'Zelfverzekerd en authentiek ondernemen' die ik 4 april jl. bij StartUp Meierijstad gaf.

Lief zijn voor jezelf: 6 tips

20 Mar 2024
0

Werk jij in het onderwijs, de zorg of een ander beroep waarin de ander centraal staat? Ben jij een werkende ouder met jonge kinderen? Kun jij uitstekend lief zijn voor anderen, maar minder voor jezelf? Vind jij het moeilijk om tijd een aandacht voor jezelf in te plannen? Dan is dit artikel met 5 bijzondere tips om meer tijd, aandacht en liefde voor jezelf te krijgen wellicht interessant voor jou!

Afvallen: start met de juiste mindset

11 Mar 2024
0

Dat klopt, ik ben bijna 20 kilo zwaarder geweest dan dat ik nu ben', vertelde ik aan de eerstejaarstudenten Gezondheid van Fontys Paramedisch tijdens de les van afgelopen vrijdag. Vol ongeloof stelden de studenten mij allerlei vragen hierover. Casus Sarah was de aanleiding voor mijn persoonlijke verhaal.

 

Kun je succesvol zijn en spiritueel?

01 Mar 2024
0

In een wereld waarin de ratrace naar succes en materiële welvaart vaak de boventoon voert, lijkt het idee van het combineren van ambitie met spiritualiteit tegenstrijdig. Toch denk ik dat deze twee aspecten best te combineren zijn. Sterker nog: hoe spiritueler je bent, hoe meer succes je zult behalen. In dit blog vind je 10 tips om jouw zakelijke kant te combineren met jouw ZEN- en zingeving kant.

Onrust in het hoofd

29 Feb 2024
0

Mijn hoofd bemoeit zich vaak met wat ik diep van binnen wens. Ik wil al langere tijd meer korte content video's maken. Gewoon omdat mijn creatieve brein bij alles wat het ziet ideeën krijgt. Ik heb er lol in om te creëren, om moeilijk toegankelijk materiaal begrijpelijk te maken, om mensen bewust te maken en om mensen iets te leren. Tegelijkertijd vindt mijn hoofd dat alles perfect moet zijn. En dat zorgt voor uitstelgedrag.