'Wie zit er te wachten op mijn boek?'
'Er zijn al zoveel van dit soort boeken!'
'Ik ben niet goed genoeg in het schrijven van een boek.'
'Ik vertel niks nieuws, ik kan mijn tijd beter in iets anders steken.'
Ben je een succesvolle ondernemer, maar voel je dat je ondanks je succes nog steeds onrust ervaart? Je werkt hard, bereikt veel, maar écht genieten van je prestaties blijft lastig. Hoe combineer je ambitie, rust en plezier? In dit blog lees je meer over mijn persoonlijke reis en krijg je praktische handvatten om meer rust in je ondernemerschap te krijgen.
'We kunnen best nog een icsi-poging wagen, maar de kans op zwangerschap is echt zeer klein,' vertelde de arts van de vruchtbaarheidskliniek waar ik destijds inmiddels 2 icsi-behandelingen had ondergaan.
Ga yoga doen. Pak tijd voor jezelf. Doe het rustig aan. Zeg vaker nee. Ga meer leuke dingen doen. Wees lief voor jezelf, je doet het hartstikke goed.
Worstel jij met ongelukkige gevoelens? Of ben je al gelukkig, maar wil je jouw gelukkige gevoelens een upgrade geven? Beluister dan mijn nieuwe podcast van Binnenuit Gelukkig waarin ik inspiratie en tips geef om jou te leren om van Binnenuit Gelukkig te zijn. Deze podcast is ontstaan tijdens het schrijven van mijn boek, waarin ik mijn ervaring en expertise deel.
Hieronder vind je een filmpje van Annie Dapperen, 88 jaar en de overgrootoma van mijn dochtertje Emily. Ze is de vitaalste vrouw die ik ken en woont nog op zichzelf. Ik ben dol op haar, ze voelt als mijn tweede moeder. Wat is haar geheim om fit en gelukkig te blijven?
Zweverig? Nee hoor. Inmiddels is mentale fitheid geaccepteerd als een belangrijk onderdeel van gezondheid. Door de jaren heen krijg ik vaak vragen als: 'Wat is mentale fitheid?' en 'Hoe kan ik mijn mentale veerkracht versterken?' In dit blog geef ik antwoord op de meestgestelde vragen over mentale fitheid en krijg je praktische tips om vandaag nog aan de slag te gaan met mentale fitheid en dus jouw veerkracht.
Deze week staat in het teken van vitaliteit, een week waarop gezondheid en welzijn volop aandacht krijgen. Misschien heeft jouw organisatie wel leuke activiteiten gepland zoals yogales, stoelmassages, sportmomenten of mindset workshops. Misschien staat er zelfs een extra schaal fruit in de kantine ;-)
Plezier, positiviteit en geluk zijn te trainen. In het boek dat ik nu schrijf, geef ik (naast inzicht in 6 pijlers) 50 tips om mensen te helpen hun welzijn zelf te versterken. In dit blog deel ik graag de eerste tip. Elke tip wordt ondersteund door een uitleg van het 'wat', 'waarom', 'hoe' en de mogelijke valkuilen. De komende tijd zal ik meer insights geven van mijn boek.
💥 LEF: het is de krachtige tegenhanger van ANGST. Angst om je mening te zeggen. Angst voor kritiek. Angst voor afwijzing.
Veel mensen worstelen met het tonen van LEF. Want LEF, dat is spannend. Je staat op. Je toont jezelf. In al je kleuren, imperfecties en onzekerheden. En jouw mening: die kan snoeihard worden bekritiseerd.
Ik ben bezig met het schrijven van een boek. De werktitel is: Van Binnenuit Gelukkig: 10 levenswijsheden, 6 pijlers en 50 tips om jouw Mentale Fitheid te versterken. Om mensen warm te maken voor dit boek zal ik de komende periode steeds een tipje van de sluier geven. Hieronder lees je mijn (CONCEPT) voorwoord. Laat gerust een reactie achter!
Gek van je eigen gedachten
Nee. Het is niet hip om toe te geven dat je gek wordt van je eigen gedachten. Ze vliegen alle kanten op. De ene gedachte is nog niet weg, of de volgende gedachte staat voor de deur. Ze achtervolgen en stalken je. Het liefste schreeuwen ze om aandacht als het jou niet uitkomt. Als je lekker wilt gaan slapen bijvoorbeeld.
'Ik snap niet hoe jij dat doet. Je hebt een man, een kind van 6 jaar, werkt als docent gezondheid, hebt een eigen bedrijf en volgt meerdere opleidingen. Hoe doe jij dat?'
'Money is numbers and numbers never end. If it takes money to be happy, your search for happiness will never end.' - Bob Marley
Ik heb veel mensen in de spreekkamer gehad die volgens de maatschappij welvarend zijn en alles hebben. Ze zijn gezond, hebben misschien een gezin, een mooi huis, een leuke baan, veel geld of een succesvol bedrijf. Toch zijn ze niet gelukkig. Hoe kan dat? Omdat deze mensen niet mentaal fit zijn. Ze zijn onzeker of accepteren zichzelf niet. Ze doen dingen die niet bij ze passen. Ze hebben niet geleerd om de dingen te waarderen die ze hebben. Ze hebben last van negatieve gedachten. Ze zijn werkverslaafd. Of ze hebben in de illusie geloofd dat het standaard en perfecte plaatje van 'huisje, boompje, beestje' de garantie is voor een gelukkig gevoel. Maar dat is niet waar.
'Bijzonder hoeveel we van elkaar herkennen wat betreft het ervaren van werkstress.' 'Ik vond het fijn dat we dit met het hele team konden doen, ik heb veel geleerd.' 'Ik had niet verwacht dat ik zoveel zou vertellen, best persoonlijke dingen, maar het voelde gewoon goed.' Dit zijn enkele reacties van medewerkers van HWW zorg. Een van de teams van HWW Zorg had via Planetree Nederland, een 'Navigating Stress Teamexpeditie' gewonnen. Ik mocht deze afgelopen donderdag begeleiden.
Weinig docenten wilden de laptop in hun klaslokaal inzetten. IPads, nee hoor, niet voor ons. Ict-integratie in het onderwijs? Moeizaam. En diegenen die wél ict in het onderwijs integreerden liepen voorop. Dat was in de tijd dat ik hoofd- en eindredacteur was van het magazine Vives, 25 jaar geleden. Als broekie was ik super gedreven om samen met mijn collega's dit magazine succesvol te maken.