Dating en liefdesrelaties: 8 tips om de ware liefde te ontmoeten

03 Dec 2015
0

Je weet nu wat de rode vlaggen zijn om foute mannen of vrouwen op een afstand te houden. De volgende vraag is: en nu? Wat als je een leuke relatie wilt, maar jouw ware liefde is nergens te bekennen? Stel jezelf dan eens de volgende 8 vragen:

1. Zijn je eisen wel zo realistisch?

De perfecte partner... Hij/zij is lief, zorgzaam, eerlijk, bloedmooi, romantisch, zelfstandig, heeft geweldige vrienden, rookt niet, drinkt niet, is minstens 1 meter 85 en afgetraind, of niet langer dan 1 meter 74 en slank, minstens 5 jaar jonger etc. Heb je ooit gemerkt dat jouw eisenlijst niet voldoet aan de (leuke) partners die jij in het verleden hebt gehad? Natuurlijk mag je best wat verwachten van je partner. Natuurlijk wil het oog ook wat. En natuurlijk moet je geen genoegen nemen met de eerste de beste man of vrouw die op je pad komt. Maar jouw prins of prinses verschijnt eerder als je jouw eisen wat bijstelt.

2. Wat zijn de 'must have' eigenschappen van je date?

Als vervolg op punt 1. Het is zinvol om te weten wat jij écht belangrijk vindt in een relatie. Denk dan vooral aan dingen zoals: gezelligheid, plezier, vriendschap, lief zijn voor elkaar, goede communicatie (meer dan: 'Wat eten we vanavond?'), diepe intimiteit (die verder gaat dan seks), veel tijd voor elkaar (met een workaholic wordt dat lastiger) of juist passie, veel vrijheid en ruimte voor jezelf. Maak een top-5 en houd deze in gedachten. Als je weet wat je wilt zul je eerder de juiste man of vrouw herkennen die bij je past. Daarmee gooi je fluteisen zoals 'Hij mag geen witte sokken dragen', of 'Zij moet lang blond haar hebben' overboord.

3. Wat doe je allemaal om de ware te ontmoeten?

Alleen, thuis op de bank ontmoet je niemand. Probeer wat meer sociale contactmomenten te creëren. En denk dan eens verder dan de plaatselijke kroeg, feestjes of Tinder. Waar word jij blij van? Waar ben je nog niet geweest? Wat kun jij de komende periode allemaal doen om meer leuke mensen te leren kennen? Vraag eens aan je vrienden en kennissen of zij geen leuke singles kennen of leuke ideeën hebben om meer mensen te ontmoeten. Via via kun je hele leuke spontane contacten opdoen! Trouwens. Je hoeft niet meteen met hem of haar te trouwen, dus hou het speels en luchtig!

Tips om de ware liefde te ontmoeten

4. Hoeveel leuke mannen of vrouwen zijn er volgens jou?

'Ik word bijna nooit verliefd.' 'Alle leuke vrouwen zijn bezet.' 'De mannen waar ik op val zijn allemaal getrouwd.' Wat zeg jij allemaal tegen jezelf? En hoe positief zijn deze gedachten? Als je gelooft dat er weinig leuke beschikbare mannen of vrouwen zijn, dan zul je ze zeker niet vaak tegenkomen. Want al zou mister of miss perfect langslopen, dan zou je meteen denken: die is bezet. Wat een gemiste kans! Want dit weet je helemaal niet. Hoe meer je denkt dat er genoeg leuke mannen of vrouwen zijn, ook voor jou, hoe meer je ze zult zien en herkennen.

5. Hoe open sta je voor een relatie?

Misschien denk je dat je openstaat voor een relatie. Maar is dit echt wel zo? Of plak je wonden dicht met het idee dat je het leuk vindt om een nieuwe liefde te ontmoeten? Misschien heb je nog steeds de overtuiging dat je ex de liefde van je leven is, waardoor een nieuwe liefde geen schijn van kans maakt. Of misschien denk je dat elke man/vrouw jou uiteindelijk gaat bedriegen waardoor je geschikte dates op een afstand houdt. Heb jij oude bagage opgeruimd? Bagage in de vorm van ex'en en negatieve overtuigingen?

6. Hoeveel tijd en kansen geef jij een date?

Hoe snel heb jij je mening gevormd over je date? Binnen een seconde (geen lekker ding, exit ermee!), of geef jij je date iets meer tijd en ruimte om te laten zien hoe charmant, lief en zorgzaam hij/zij is? Kijk (vooral als je streeft naar een relatie voor langere tijd) verder dan je neus lang is. Wees open-minded. Probeer jezelf eens anders op te stellen tegenover de op het eerste oog niet zo perfecte date. Helemaal als je gewend bent om op foute mannen en vrouwen te vallen.

7. Hoe denk jij dat een date of een relatie moet aanvoelen?

Mensen die op foute mannen of vrouwen vallen vinden een rustige date zonder heftige emoties vaak saai. Saai is een subjectieve mening. Saai kan ook betekenen betrouwbaar, integer, liefdevol en op de langere termijn een succesvolle, fijne relatie. Als jij een date hebt zonder dat je direct vuurwerk en passie voelt, schrijf de date niet meteen af. Als jij je prettig voelt en op je gemak, als je kunt lachen zonder dat je meteen de kleren van zijn of haar lijft wilt scheuren, dan kan dat juist een zeer positief signaal zijn!

8. Hoe blij en gelukkig ben jij?

Blije mensen lachen meer, staan meer open, stralen meer en werken als magneten. Vraag jezelf eerlijk af hoe happy je bent als single. Of zoek jij een partner om jou gelukkig te maken? Als aanvulling op jouw leven, omdat je eigenlijk diep van binnen je eenzaam en ongelukkig voelt? Een partner kan heel veel liefde, plezier en geluk met zich meebrengen, maar is geen noodzaak om gelukkig te zijn. Je zit niet in een tussenfase van je leven! Geniet van je leven en wees vooral blij met wie je bent, wat je doet en wat je hebt!

Lees ook deze blogs:
Waarom ben ik nog steeds single?
Single? Verspil geen tijd aan de verkeerde man of vrouw.
Van single naar samenwonen: wat betekent twijfel?

Als psycholoog, trainer en coach geef ik presentaties, trainingen en coachingstrajecten. Loop jij op liefdesgebied vast en heb je behoefte aan inzicht, ondersteuning en tips? Misschien kan ik je helpen via aan coachingstraject. Na 6 sessies zul jij meer plezier en geluk voelen. En is de kans dat je een leuke partner ontmoet groter. Stuur gerust een e-mail naar:
info@louisehildebrand.nl. Woon je niet in de buurt van Veghel? Ik bied ook coaching via Skype aan. Klik hier voor mijn volledige dienstenaanbod.


Reageer op dit artikel