Over kerst, ideaalbeelden en jezelf goed voelen

25 Dec 2023
0

Van single naar relatie, naar samenwonen, naar trouwen, scheiden, daten en opnieuw samenwonen plus dochtertje. Het leven. Het is nooit voor 100% te voorspellen. Waarbij kerst 9 van de 10 keer nooit een periode is geweest wat ik leuk vond. Van verplichte sociale uitjes, tot 'het moet gezellig zijn' tot overdreven jezelf volproppen. Kerst is vooral een periode waarin je geconfronteerd wordt met jouw ideaalbeelden en of jouw huidige situatie daaraan voldoet.

Mijn eigen kerst-ideaalbeeld

Zo ja, dan ben je blij, zo nee, dan ben je teleurgesteld.Ik doe het inmiddels anders. Ik maak mijn eigen kerst-ideaalbeeld. Als ik zin heb in samenzijn, plan ik samenzijn. Als ik zin heb in mijn standaard ontbijt, dan eet ik mijn standaard ontbijt. Ik laat me niet meer leiden tot standaard maatschappelijke ideeën en verwachtingen. Die laat ik lekker los! Ik wens iedereen fijne feestdagen, vooral omdat elke dag fijn is en bijzonder. Geniet van jouw persoonlijke keuzes en laat je niet gek maken door 'zo hoort het!'


Reageer op dit artikel