Bijna 9 maanden verder. Update van mijn mama-rol

09 Aug 2018
0

Nog steeds ben ik elke dag blij als ik mijn dochtertje Emily zie. Van een kleine ukkepuk is ze al echt een klein meisje geworden dat nieuwsgierig de wereld verkent. Ze is vrolijk, tevreden en erg beweeglijk. Ze wil alles pakken en vooral alles in haar mond stoppen. En wat vind ik het toch snel gaan allemaal!

Blog 4: relaties. Een relatie met een veel jongere man. Ja of nee? (En hoe zit het met kinderen?)

24 Jul 2018
0

Mannen vallen op jongere vrouwen. Vrouwen vallen op oudere mannen. Dit vinden we niet gek. Toch zie ik steeds meer het tegenovergestelde. Vrouwen die een relatie krijgen met een veel jongere man. Dit hoeft geen probleem te zijn. Of toch wel?

Blog 3: mannen vrouwen en relaties. Moet ik mijn relatie verbreken?

19 Apr 2018
0

'Volgens mij heb ik 12 jaar onder een steen geleefd. En nu zit ik in een soort midlife crisis. Iedereen om me heen krijgt kinderen. Ik moet er niet aan denken. Sterker nog, ik weet helemaal niet wat ik met mijn relatie wil.' Openhartig vertelt de 33-jarige Nederlandse D. over haar relatie.

Blog 1: mannen, vrouwen en relaties. Ik kan mijn ex niet loslaten (Ook al is dat beter).

14 Jan 2018
0

Mannen, vrouwen, single zijn en relaties. We raken er niet over uitgepraat. Ook in mijn praktijk komen genoeg problemen op dit gebied aan bod. Vandaar dat ik heb besloten om een blogserie over dit onderwerp te schrijven. Want ook de liefde is vaak psychologisch te verklaren. In blog 1 ga ik in op loslaten: waarom is dat soms zo moeilijk? 

Ik ben zwanger, en nu?

31 May 2017
2

Ongelovig keek ik naar de zwangerschapstest. Twee roze streepjes. Dat zou betekenen dat ik zwanger ben. En het zou verklaren waarom ik de afgelopen dagen zo veel hoofdpijn had, vreselijk misselijk was en vooral moe. Zou ik dan toch zwanger zijn? Moest ik niet nog een test doen, gewoon voor de zekerheid?

Waarom ben ik nog steeds single?

12 Apr 2017
0

Vandaag moest ik denken aan een opmerking van een man met wie ik jaren geleden een date had. 'Waarom ben jij nog steeds single? Je bent zo'n leuke vrouw. Of is er iets mis met je?' Deze opmerking stoorde me enorm. Waarom zou ik niet single zijn? Kan ik niet beide zijn: leuk en single? Of is er echt iets mis met mensen die single zijn?

Tips bij relatieproblemen

05 Apr 2017
0

Vreemdgaan. Geen zin meer hebben in seks. Onenigheid over het huishouden. Ruziemaken om kleine dingen. Er zijn genoeg redenen om problemen te ervaren binnen een relatie. In deze aflevering praat ik samen met Arno Maas over relatieproblemen. Daarnaast geven we tips om jouw relatie goed te houden.

Single? Verspil geen tijd aan de verkeerde man of vrouw

23 Jan 2017
0

"De date was wel leuk. Maar Maarten, je weet wel, die blonde man waar ik over vertelde? Hij is eigenlijk diegene voor wie ik wil gaan", zo liet een collega van de sportschool mij weten. "Daar heb je toch een aantal dates mee gehad? Maar hij heeft toch gezegd dat hij geen relatie wil? En was hij niet diegene die appte dat hij je een beetje opdringerig vond?", zo antwoordde ik terwijl mijn collega met een zwijmelende blik haar ogen afwendde.

Van single naar samenwonen: wat betekent twijfel?

08 Jul 2016
2

Veranderen is lastig. Helemaal als je gewend bent om alleen te zijn. Bijna 8 jaar was ik single en woonde ik alleen. Ik was vooral bezig met mijn werk, deed leuke dingen met vriendinnen en had zo nu en dan een date. Serieus relatiemateriaal zat er niet tussen, totdat deze man eind vorig jaar in mijn leven verscheen.

Dating en liefdesrelaties: interview met Jan Geurtz

07 Dec 2015
0

Wanneer het om de liefde gaat geloven we graag in sprookjes en streven we naar een relatie die voor altijd meegaat. Maar hoe realistisch is dit streven eigenlijk? Hebben we een ander nodig om gelukkig te zijn? En waarom vallen veel vrouwen op foute mannen? In deze uitzending van Mentaal Fit en Gezond praat ik met schrijver en trainer Jan Geurtz over liefdesrelaties. Jan heeft verschillende boeken geschreven waaronder Verslaafd aan Liefde en Bevrijd door liefde. Volgens Jan biedt een spirituele kijk op relaties uitkomst voor veel ellende op liefdesgebied.

Dating en liefdesrelaties: 8 tips om de ware liefde te ontmoeten

03 Dec 2015
0

Je weet nu wat de rode vlaggen zijn om foute mannen of vrouwen op een afstand te houden. De volgende vraag is: en nu? Wat als je een leuke relatie wilt, maar jouw ware liefde is nergens te bekennen? Stel jezelf dan eens de volgende 8 vragen:

Dating en liefdesrelaties: 8 tips om foute mannen of vrouwen te herkennen

29 Nov 2015
0

Daten kan ongelooflijk leuk zijn. Het spel van elkaar leren kennen brengt spanning en plezier met zich mee. Voor je het weet ben je maanden of misschien wel jaren verder. Snel genoeg leer je ook de minder leuke kanten kennen. En dat is oké, iedereen heeft goede en minder goede kanten. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat je geen tijd verspilt aan ongeschikte partners? Partners die totaal niet bij je passen of waar je echt doodongelukkig van wordt? Lees in dit blog waar jij allemaal op kunt letten tijdens de datingfase!

Mijn partner moet me geven wat ik wil

13 May 2015
0

Liefdesrelaties kunnen fantastisch zijn. Ze geven je plezier, steun, genegenheid, vriendschap, intimiteit, liefde en misschien wel passie en vuur. In het begin gaat alles soepel. Je wilt zoveel mogelijk tijd met je nieuwe vlam doorbrengen en alles is perfect. Je gevoel van geluk kan niet meer stuk! En na een tijdje, of dat nou na een paar maanden is of na jaren, begint voor veel stellen de ellende. Hij geeft je niet waar je behoefte aan hebt. Haar gedrag is onuitstaanbaar. Het wordt tijd dat je partner verandert. Tenminste, dat vind jij. Maar hoe realistisch is dat? Wat kun je wel, en wat kun je niet verwachten van je partner?

Ik wil mijn ex loslaten

17 Apr 2015
1

Jij en je partner zijn uit elkaar. Hoe kort of lang je relatie ook heeft geduurd, meestal doet het pijn. Misschien ben je verdrietig, boos, teleurgesteld of juist opgelucht. Je besteedt uren, dagen, weken of maanden aan het analyseren van de relatie. Misschien wil je dat het goedkomt. Misschien ook niet. En misschien komt er een moment waarop je denkt: ik wil loslaten. Het is tijd om verder te gaan met mijn leven. Maar hoe doe je dat? In dit blog geef ik 6 tips.

Ik doe wat mijn man zegt

07 Dec 2014
8

"Ik heb het overlegd met mijn man en hij is er stellig in. Hij wil niet dat ik het doe." "En jij? Wat zou jij zelf willen?", vroeg ik. "Ik zou het wel leuk vinden om in je radioprogramma te komen, maar helaas. Mijn man wil het echt niet hebben."

Liefdesverdriet

04 Dec 2014
0

Het is een van de meest bezongen onderwerpen: romantische liefde. Liefde kan geweldig zijn. Als je verliefd bent dan loop je op wolken, zit je bomvol energie en kan je de hele wereld aan. Daarom is het ook zo zuur als de liefde van je leven je aan de kant zet of als jouw grenzeloze liefde niet wordt beantwoord.

In deze aflevering van Mentaal Fit en Gezond ga ik het hebben over liefdesverdriet. Wat is liefdesverdriet eigenlijk? In welke situaties kun je allemaal liefdesverdriet hebben? Kun je liefdesverdriet hebben als je single bent? En hoe zorg je ervoor dat je op een mentaal fitte manier met liefdesverdriet omgaat?

Inclusief muziek van R. Kelly, Toni Braxton, Anastacia, Adèle, De Dijk feat. Thomas Acda en Anouk.