De ware, èchte liefde

25 Aug 2010
2

Zoveel mensen, zoveel meningen over ware liefde. Gisteren las ik uit het boek Alles heeft een reden van Mira Kirshenbaum. Wat zij schrijft over èchte liefde, daar kan ik me wel in vinden.

- Echte liefde gaat niet alleen over het gevoel dat jij voor je partner hebt. Het heeft meer te maken met het gevoel dat je partner je over jezelf geeft.

- Echte liefde heeft niet te maken met het verliezen van jezelf in je partner. Het heeft te maken met in je relatie eerlijk kunnen zijn tegen jezelf.

- Echte liefde heeft niet te maken met hoe geweldig je partner is. Het heeft te maken met hoe geweldig je zelf kunt worden in je relatie.

- Echte liefde heeft niet te maken met hoeveel je van je partner houdt. Het heeft te maken met hoe je partner je helpt om van jezelf te houden.

- Echte liefde heeft niet alleen te maken met de vraag of je partner ruimte heeft in zijn of haar hart voor jou. Het heeft te maken met de vraag of je partner ruimte in zijn of haar leven vindt voor jouw energie, ambities, passies, interesses en behoeftes.

- Echte liefde is niet alleen gebaseerd op goed je partner 'diep van binnen' is. Het is gebaseerd op de vraag hoe jij de goedheid van je partner ervaart in het leven dat jullie samen leiden.

- Echte liefde is niet gebaseerd op de vraag hoe verlangend je partner je maakt om met hem of haar samen te zijn. Het is gebaseerd op de vraag hoezeer je partner je het gevoel geeft dat je thuis bent bij hem of haar.

- Echte liefde heeft te maken met de liefde die je zegt te delen. Het heeft te maken het met leven dat je werkelijk deelt, in al zijn volheid, gelijkheid en diepgaandheid.

- Echte liefde heeft te maken met je partner behandelen zoals jij behandeld wilt worden.

- Echte liefde heeft te maken met elkaar mogen.


Ootje  •  25-08-2010, 12:53

Grappige invalshoek. Ik dacht dat ik oprecht van mijn ex houd/hield. Maar als ik dit stukje lees lijkt het er meer op dat zijn liefde voor mij de echte liefde is. Maar dat ziet hij weer niet zo. Ik vind het wel een rare conclusie. Ik heb het naar hem doorgestuurd. Kijken hoe hij reageert, hihi.

Louise Hildebrand  •  25-08-2010, 16:01

Ik ben benieuwd hoe hij reageert! Er zijn zoveel invalshoeken op gebied van ware liefde, de een nog romantischer beschreven dan de andere. Wensen op gebied van een relatie kunnen ook veranderen in de loop der tijd. Wil een relatie 'slagen', dan moeten beide partijen op één lijn zitten of bereid zijn om elkaar tegemoet te komen. Belangrijk hierbij is dat je altijd bij jezelf blijft.

Reageer op dit artikel