Throwback Friday: Geld maakt (NIET) gelukkig

10 Nov 2023
0

Mentaal leed van mensen die ruimer bij kas zitten of die maatschappelijk gezien succesvol zijn. Misschien is het wel een taboe.

Tip: durf nieuwe dingen te doen buiten je comfortzone

16 Oct 2023
0

Ik herinner me nog goed mijn eerste meditatiemoment, helemaal aan het einde van een Bodybalance-les. Twintig jaar geleden lag ik daar op de grond, zwaar gefrustreerd. "Wat doe ik hier?" vroeg ik me af. "In 10 minuten kan ik zoveel dingen DOEN!" Yoga en meditatie leken me toen saai en tijdverspilling.

Week van werkgeluk = bewust stilstaan bij je werk. Ben je nog happy?

27 Sep 2023
0

Oké. Misschien heb ik als voormalig arbodienst-psycholoog een wat vertekend beeld van werkgeluk. Of juist niet 😉 Ik weet uit ervaring hoeveel mensen mentaal ziek worden als ze:

Psychosomatische klachten in groep 2

21 Sep 2023
0

'Hoi Louise en Wout, ik krijg jullie helaas niet te pakken, maar Emily heeft buikpijn. Kan iemand haar ophalen?'

Via de school-app kreeg ik gisteren dit bericht. Natuurlijk halen we haar op. Ze was de afgelopen dagen al een beetje snotterig en hangerig, dus verbaasd was ik niet.

Wachten tot je met pensioen gaat. Serieus?

12 Sep 2023
0

'Ik heb nog 7 jaar te gaan tot mijn pensioen. Ik moet een manier zien te vinden om dit vol houden.”

Moe en gestrest doet Jan zijn verhaal. De werkdruk is voor zijn gevoel groter geworden, er zijn een paar collega's ziek en Jan voelt enorme verantwoordelijkheid om dit werk op te pakken. Zelf staat hij op het punt om overbelast te raken.

Happy de peppie, niks mis mee toch?

31 Aug 2023
0

Speel jij nog op het werk? Of is het bloedserieuze business?

27 Aug 2023
0

'Mama, ik wil met jou spelen.'

'Ik ben nog even bezig met werken. Als ik klaar ben kom ik spelen.'

'Maar mama, ik wil ook werken!'

'Uh. Je bent 5 jaar. Je hoeft nog niet te werken.'

'Maar mama. Bij ons op school is werken spelen.'

Ga ik toch coachtrajecten aanbieden?

12 Aug 2023
0

'Hoi Louise, hoe gaat het met jou? Kun je me terugbellen? Ik heb behoefte aan coaching en ik hoop dat jij hiervoor openstaat en er tijd voor hebt.'

Toen ik dit bericht kreeg ervaarde ik dubbele gevoelens. Enerzijds vond ik het fijn dat deze dame mij voor een coachtraject wilde inschakelen. Natuurlijk wilde ik graag helpen, ook omdat ik deze dame ken en ik weet dat ze een hele fijne dame is om mee samen te werken. Anderzijds voelde ik weerstand. 

Blog 6: tips voor meer geluk. Focus minder op je uiterlijk

06 Nov 2017
0

Iedereen wil gelukkig zijn. De manier waarop we dit geluk nastreven verschilt van mens tot mens. Niet iedereen slaagt hierin. In deze serie van blogs ga ik dieper op dit onderwerp in. Hierbij gebruik ik mijn persoonlijke ervaring en mijn praktijkervaring als psycholoog, trainer en coach. Heb jij suggesties voor een onderwerp? Stuur gerust een e-mail naar info@louisehildebrand.nl. Misschien kan ik er een blog over schrijven. Blog 6 gaat over je uiterlijk. Hoe je eruit ziet en hoe je overkomt op social media. Maakt een perfect uiterlijk gelukkig? 

Blog 3. Tips voor meer geluk. Doe meer leuke dingen (ja ja, makkelijk gezegd)

31 Aug 2017
0

Iedereen wil gelukkig zijn. De manier waarop we dit geluk zoeken verschilt van mens tot mens. Niet iedereen slaagt hierin. In deze serie van blogs ga ik dieper op dit onderwerp in. Hierbij gebruik ik mijn persoonlijke ervaring en mijn praktijkervaring als psycholoog, trainer en coach. Heb jij ideeën voor een onderwerp? Stuur gerust een e-mail naar info@louisehildebrand.nl. Misschien kan ik er een blog over schrijven. Blog 3 gaat over doen wat je leuk vindt. Voor sommige mensen is dat niet zo gemakkelijk.

Wat is de zin van het leven?

29 Mar 2017
0

O jee. Wordt dit een zwaar en deprimerend blog? Een blog vol filosofische vragen en moeilijke antwoorden? Nee, juist niet. Eigenlijk wordt het een simpel blog. Een blog met een duidelijk een makkelijk antwoord.

Coaching, workshop of training. Hoe maak je de juiste keuze?

10 Oct 2016
0

Vorige week sprak ik een dame die op zoek was naar een geschikte coach. Ze vertelde dat ze eerder een sessie had bij een coach, maar dat ze zich niet goed voelde bij de werkwijze van deze coach. De desbetreffende coach was van mening dat je eerst allerlei trauma's uit het verleden moet oplossen. Iets waar ze helemaal niet op zat te wachten. 1,5 uur later voelde ze zich ellendiger dan voordat ze bij de coach binnenstapte.

Volg je intuïtie. Of toch maar niet?

05 Feb 2016
0

Tijdens de workshop Mentaal Fit en Mindful die ik gaf op yogaschool The Sweat Series kreeg ik een interessante vraag. 'Als veel van wat ik denk onzin is, wat is dan de rol van intuïtie? Wanneer moet ik mijn intuïtie volgen en wanneer niet?'

5 tips om minder serieus en kritisch te zijn

18 Nov 2015
0

Maak jij van kleine dingen een groot drama? Loop jij continu op je tenen om dingen goed te doen? Zijn jouw collega's, vrienden en familieleden soms bang voor je, gewoon omdat je zo streng, kritisch en perfectionistisch bent? Kortom: sta jij bloedserieus in het leven? Dan is het de hoogste tijd om wat meer luchtigheid in je werk en privé te brengen. In dit blog geef ik je5 tips!

Wat is succes? En maakt succes gelukkig?

20 May 2015
0

Succes is: een goede opleiding hebben, hoge cijfers, een mooie baan, een superstrak lijf, een geschikte partner, kinderen, een groot koophuis, de hipste kleding, veel geld en mooie spullen, een grote vriendenkring, een flitsende carrière en een hoge status. Of toch niet...?

Mijn partner moet me geven wat ik wil

13 May 2015
0

Liefdesrelaties kunnen fantastisch zijn. Ze geven je plezier, steun, genegenheid, vriendschap, intimiteit, liefde en misschien wel passie en vuur. In het begin gaat alles soepel. Je wilt zoveel mogelijk tijd met je nieuwe vlam doorbrengen en alles is perfect. Je gevoel van geluk kan niet meer stuk! En na een tijdje, of dat nou na een paar maanden is of na jaren, begint voor veel stellen de ellende. Hij geeft je niet waar je behoefte aan hebt. Haar gedrag is onuitstaanbaar. Het wordt tijd dat je partner verandert. Tenminste, dat vind jij. Maar hoe realistisch is dat? Wat kun je wel, en wat kun je niet verwachten van je partner?