December: rotste maand voor singles

11 Dec 2010
8

Zodra de avonden kouder worden, het sneller donker wordt en de uitnodigingen voor feestjes binnenstromen waarbij duidelijk wordt vermeld dat partners ook van harte welkom zijn, vraag ik me echt af: ben ik de enige single hier in Nederland?!

Toegegeven. Ik voel me ergens dan een buitenstaander. Als ik dan ook nog eens vragen krijg of ik inmiddels al een leuke vent aan de haak heb geslagen, slaat de twijfel helemaal toe. Hoor ik er als dertigplusser niet meer bij als ik geen partner heb?

Ik hoor mensen denken, en soms zeggen ze het ook hardop: ben jij nog single?! Hoezo? Waarom? (waarbij er vaak een gezicht verschijnt die boekdelen spreekt, want dan moet er toch echt wat mis met me zijn?!).

En nee, mijn relatie is niet net voorbij. Sterker nog, ik ben al een paar jaar alleen. Wel een aantal dates gehad, maar verder niets bijzonders. Moet je dan de gezichten van mensen zien. Raar. Vreemd. Hoe kan dat? Waarom?

Simpel. Omdat ik niet de juiste persoon ben tegengekomen om een leuke relatie mee op te bouwen. Diegene die me warme gevoelens geeft, die me inspireert, met wie ik lol kan hebben, met wie ik uren kan praten, met wie ik allerlei leuke dingen kan doen. O, en niet geheel onbelangrijk: mijn hart ging uit naar een dierbare vriend. Niet handig als de gevoelens niet 100% wederzijds zijn...


Linda  •  11-12-2010, 12:39

Never alone, meid! Je bent echt niet de enige ;-) Ben er het levende bewijs van, haha! En december kan toch best heel erg leuk zijn, hoor, de keren dat ik met aanhang en (schoon) familie was waren niet bepaald de leukste, met vrienden (waaronder zowel stellen als singles) wel! Kop op, meid, dat komt helemaal goed!

Kus, Lin X

Joop  •  11-12-2010, 12:50

@Louise,
vindt jij eigenlijk zelf dat jij al lang al een leuke vent had moeten hebben?
waar je de dingen mee deelt die je net hebt op genoemd?
Of ben je er van overtuigd dat je een buitenstaander blijft als je er niet snel wat aan doet?

Ik ben zelf ook single en soms ook wel het gevoel gehad van wat is er mis met mij,
meestal heb ik dan aan 1 A4'tje niet genoeg hahaha.
Maar ga ik ook na wat is er gebeurd dat het zo is gelopen is, en zie ik ook alle positieve dingen die ik heb berijkt.
Wat ik hiermee bedoel, het is niet erg om single te zijn sterker nog die gevoelens die je ervaart zijn normaal, omdat je je even laat mee slepen met de mensen die wel een partner hebben.

En weet je, je hebt je nergens zorgen over te maken er is genoeg keuze voor je.
Tot die tijd lekker feesten Louise, je bent jong, knap en verschrikkelijk lief die vent komt er wel.


Louise Hildebrand  •  11-12-2010, 15:07

@Lin, leuk dat je hier bent! Je krijgt nog een mail van me over de kerst ;-)

@Joop. Wat een lieve reactie :-)

En nee hoor, ik vind niet dat ik allang een leuke vent had moeten hebben. Sterker nog, mijn valkuil is dat ik me te sterk richt op een partner. Nu kan ik me alleen op mezelf richten en dat is niet alleen heel leerzaam, maar ook best leuk. Ik hoef met niemand rekening te houden, met niemand te overleggen, ik kan spontaan acties ondernemen en ik ben volledig onafhankelijk en vrij :-)

Het is inderdaad meer de omgeving die me het idee geeft dat het singlebestaan een tussenstation is (dat mijn moeder tijdens elk telefoongesprek vraagt of ik al een nieuwe vriend heb draagt daar ook niet echt aan bij ;-))

Maar ik zie het singlebestaan helemaal niet als een tussenstation! Zoals ik op Facebook al schreef: alles heeft voor- en nadelen. Zo ook het hebben van een relatie. Liefde komt op je pad of niet. Beide situaties zijn goed.

Joop  •  11-12-2010, 15:34

@ Louise, Goed om te zien dat het bericht niet zo grauw was bedoeld als dat het deed voortkomen.
Geniet lekker van het single bestaan met een lach, en dat kun je heel goed.
Laat het lekker over je heen komen, zolang je lekker gelukkig bent komt alles op zijn pootjes terecht ook al had je het niet zo in je hoofd.
En anders kun je altijd zeggen dat jij als moderne vrouw dat allemaal niet nodig hebt om te gek bestaan te hebben hahaha.

Louise Hildebrand  •  11-12-2010, 15:48

Soms schrijf ik dingen om mensen te prikkelen en uit te dagen. Anderzijds, als ik iets schrijf komt het wel ergens vandaan. Alleen is dat moment een momentopname. Voor mij geldt dat ik me het volgende uur al heel anders kan voelen. Nu voel ik me dus totaal niet zoals mijn bericht doet overkomen :-)

(dit bericht heb ik overigens een paar dagen terug geschreven ;-) En o ja. Alles wat je over een ander zegt zit ook in jou, geeft misschien te denken :-))

Linda  •  12-12-2010, 12:37

@ Lo
Lief, ik lees altijd je berichten ;-) Volgens mij hebben we elkaar al niet meer gezien sinds vorige kerst, haha, time flies als een gek, toch? XXX Lin

Louise Hildebrand  •  12-12-2010, 15:15

@Lin. Ongelooflijk, de tijd gaat inderdaad supersnel! Vandaag krijg je nog een mailtje van me! x

Julia  •  20-12-2010, 16:16

Hahaha, toch nog even reageren...ook ik ben al weer jaren single en vind het ook echt prima!

Mijn pa heeft er alleen nog niet zo'n vrede mee gesloten geloof ik. Ik sprak hem ongeveer een maand geleden over de waar-en-met-wie-en-welke-dag-gaan-we-kerst-vieren-plannen. Hij vroeg hoe ik (single) en mijn broer (al 6 jaar in een relatie) in onze plannen zaten. Ik vertelde dat hij nog even moest kijken wat het wordt, omdat het afhing van wat zijn vriendin wilde. Ik riep er grappend achteraan dat ik het heerlijk vond dat ik geen ball-and-chain heb of ben en lekker zelf kan beslissen wanneer ik waar verschijn.

Waarop mijn vader zei: nou, tja...er kan nog best veel gebeuren in 5 weken hoor, er is nog hoop!

Hahahaha!

Reageer op dit artikel