Happy single (2)

26 May 2010
7

Dus ben ik nu bijna twee jaar single met af en toe wat los-vast en wel-niet tussendoor. Vind ik dat erg? Dat is een gewetensvraag. Want natuurlijk zijn er momenten dat ik de vertrouwdheid mis van een vaste partner. Snak ik naar intimiteit en lijkt het mij geweldig om alles, maar dan ook alles te delen met een fantastische vent.

Toch is een relatie geen garantie op (blijvend) geluk. En bovendien, wat is geluk? Ook daar zijn de meningen over verdeeld. Er zijn mensen die me voor gek verklaren dat ik bij mijn ex-man ben weggegaan. Je had toch alles? Waarom kies je ervoor om alleen te zijn?

Het opmerkelijke is dat andere mensen meer last schijnen te hebben van mijn single bestaan dan ik zelf. Ik heb het dan vooral over mijn moeder. Elke keer als ik haar spreek vraagt ze me of ik al iemand heb leren kennen. In haar beleving ben ik nu alleen en eenzaam, terwijl ik me helemaal niet zo voel.

Sterker nog, ik ben gelukkiger dan ooit. Ik voel me volledig vrij om te doen en te laten wat ik wil. Als ik een avondje wil doorhalen, dan hoef ik dat niet te overleggen. Als ik op vakantie wil, dan houdt niemand me tegen. Als mijn huis een chaos is, dan is er niemand die me geïrriteerd vraagt om de puinhoop op te ruimen.

Voor morgen heb ik nog een deel 3.


Julia Perez  •  26-05-2010, 12:56

Haha, zou herkenbaar! Inclusief de foto! ;)

Louise Hildebrand  •  26-05-2010, 13:07

Ik wilde eigenlijk een shot nemen van de hele kamer, maar de troep is zo groot, dat lukt niet eens! ;)

Witlof  •  26-05-2010, 19:29

Wauw gaaf, daar staat de originele FAB 1 van de Thunderbirds onder die poetsdoeken.

Reiziger  •  26-05-2010, 23:45

Tja, ik heb dat opgelost met een werkster die ook strijkt. Een verademing, kan ik je zeggen. Maar je hebt gelijk, niemand die aan je hoofd zeurt. Als ik eens het dopje niet op de tandpasta doe, dan is dat lekker puh. Een statement zeg maar... Eh... ik weet alleen nog niet voor wat. :-)

Xiwel  •  26-05-2010, 23:48

Het voordeel is dat ik geen wasmanden heb. Bij mij ligt het dus zo op de grond. :-)

Ex man  •  27-05-2010, 15:54

Haha. DAT is dus juist precies de rommel die ik niet van je mis gekke muis! Jaja meelezers, hier even de ex-man van Louise. Ik heb haar verhalen over single zijn even gelezen en ik kan ook zeggen dat ik nog van Louise hou, maar ook blij ben dat we uit elkaar gegaan zijn. Wij houden van elkaar, maar we missen op veel vlakken dezelfde interesses, die ik wel heb met mijn nieuwe vriendin. Ik denk dat Louise en ik ondanks alles altijd wel maatjes zullen blijven. Ook ben ik blij dat we samen co-ouderschap voor onze honden Pepper en Storm goed hebben geregeld. Onze relatie was al bijzonder toen we nog samen waren, maar is niet minder bijzonder nu we uit elkaar zijn. Maar goed, die roze stoel en puinhoop mist Sterilio dus niet ;)

Louise Hildebrand  •  27-05-2010, 17:29

@Ex-man/Sterilio. Wat ben je toch ook een schatje :-) En ja, de relatie die we hebben is zeker bijzonder. Juist omdat we samen zoveel hebben meegemaakt, vooral in de tijd van je ongeluk. Gisteren sprak ik er toevallig nog over hoe sterk ik je vind. Een week in coma, hersenkneuzing, opnieuw leren praten en lopen, daar heb ik enorm veel respect voor. Niemand ziet aan je hoe erg je erbij hebt gelegen. In die tijd is onze band supersterk geworden. Maar, eerlijk is eerlijk. Ik mis je steriliteit ook niet en vind het heerlijk om mijn troep niet per se op te hoeven ruimen! ;-)

Reageer op dit artikel