Hoe ga je om met onrust, stress en ongelukkige gevoelens?

15 May 2024
0

“Vinden mensen het niet moeilijk om een training bij je te volgen? Ze moeten dan toch erkennen dat ze niet goed in hun vel zitten.” Deze vraag werd me laatst door een HR-medewerker van een school gesteld. Een logische vraag. Want ook ik merk dat veel mensen een drempel ervaren. Een soort angst. Want het is helemaal niet hip om onrust te hebben of stress. Of deze stress nou werkgerelateerd is of privé. Maar eigenlijk is dat gek. Want iedereen heeft weleens onrust of stress. En is het dan niet JUIST goed om precies te weten wat je kunt doen om deze onrust en stress te bestrijden?

Massaal en trots gaan mensen in januari op dieet. Of schrijven zich in op een sportschool om eindelijk dat afgetrainde, fitte lijf te krijgen. Want gezondheid en er goed uitzien, dat is belangrijk! En daar willen we graag (publiekelijk) aan werken. Maar werken aan je mentale gezondheid? Dat wordt te vaag. Laat dat maar niet merken in je omgeving. Alsof je dan faalt. Alsof je daar geen begeleiding voor nodig hebt, of richtlijnen. Onrust en stress bestrijd je vooral in stilte, of af en toe tijdens een openhartig gesprek met een vriend of vriendin.

Daarnaast is het ook lastig om richtlijnen te krijgen. Tips om onrust en stress aan te pakken kun je overal vinden. Maar een stappenplan? Een: hoe ga je dat praktisch doen? Dat wordt al lastiger. Alleen al het zoeken naar een oplossing via Google is al frustrerend. Want hoe ga je te werk? Tik je dan in: ik heb onrust? Tips tegen stress? Ik weet niet waar mijn onrust vandaan komt? Ik wil gelukkig zijn maar weet niet hoe?

Doelgericht naar duidelijk resultaat
Je zit niet te wachten op een langdurig psychologisch of therapeutisch traject. Je gaat voor duidelijk resultaat. Inzicht. Of een steuntje in de rug om tijdens moeilijke periodes goed met een situatie om te gaan. Niet zweverig, vaag of moeilijkdoenerij. Eigenlijk wil je naar de sportschool voor de geest! Want een fitte geest doet wonderen! Je weet beter wat je wel wilt en wat niet. Je kunt beter grenzen stellen. Je ervaart minder onrust. Je kunt beter genieten van kleine dingen. Je pakt problemen actief aan. En je voelt je zelfverzekerder over jezelf.

Sportschool voor de geest
Ik wou dat ik zo'n sportschool voor de geest had toen ik tiener en twintiger was. Dat had me een flinke zoektocht naar geluk en bijkomende frustratie gescheeld. En dan zou ik publiekelijk roepen: ja, ik werk aan mezelf. En niet alleen aan mijn lijf, maar juist aan mijn mentale fitheid!

Geïnspireerd door mijn eigen onrust en zoektocht naar geluk en 25 jaar werkervaring heb ik 6 pijlers vastgesteld om de mentale fitheid en gezondheid te versterken. Ik bied uiteenlopende diensten aan waaronder advies, presentaties, content creatie, workshops en coaching. Ben jij op zoek naar een dienst op gebied van stressmanagement, welzijn en gezondheid? Kijk gerust in mijn dienstenaanbod of maak geheel vrijblijvend een afspraak. Je kunt ook bellen naar 06 48 27 12 19.


Reageer op dit artikel