Hoteldebotel verliefd

25 Jan 2011

Een van mijn vriendinnen is verliefd. Hoteldebotel verliefd. Vier maanden kent ze hem. En het klikt helemaal. Ze kan zichzelf zijn, ze hebben fantastische gesprekken, ze zijn graag samen en in de slaapkamer? Daar schijnt het ook geweldig te gaan.

Wie had dat vier maanden geleden gedacht? Toen ze hem voor het eerst leerde kennen had ze nooit kunnen vermoeden dat ze juist met deze man samen zou gaan wonen. Want ja. Binnenkort gaat het er van komen. Officieel dan. Want de afgelopen maand woonde hij eigenlijk al bij haar in en is hij alleen thuis geweest om wat kleren op te halen.

Vanaf het begin vertelde ze dat ze het leuk hebben samen, maar dat ze nog moet afwachten hoe het loopt. Gisteren vertelde ze hoe goed ze zich voelt. 100% vrouw, sexy, mooi, lief, gewaardeerd. Ze kan op dit moment geen beter gezelschap wensen en heeft geen enkele reden om te denken dat de stap om samen te wonen verkeerd uitpakt.

Iedereen in haar omgeving is blij voor haar en wenst haar het allerbeste toe. Natuurlijk. Vanzelfsprekend. Logisch. En, het verhaal klinkt ideaal in de oren. Als twee mensen elkaar leuk vinden, gek op elkaar worden, samen leuke dingen doen en elk nog een eigen leven leiden, wat is dan nog het probleem?

Ik zie geen probleem. Zij ziet geen probleem. Haar familie en vrienden zien geen probleem. Zijn vrienden zien wèl een probleem.

Wat kan dan in godsnaam dat probleem zijn? Haar leeftijd! Mijn vriendin is 39 en hij is iets jonger. Ietsjes dan. Een paar jaar. Misschien iets meer dan een paar jaar. Oké, iets wat meer dan een paar jaar. Veertien jaar om precies te zijn...


Angelique  •  25-01-2011, 14:40

Weer op een heerlijke manier geschreven Louise. Daphne Deckers zoekt een collumniste voor bij de Telegraaf, niks voor jou?
Ik citeer;
Het magazine VROUW, de bijlage van De Telegraaf waar mijn column iedere week in staat, heeft een columnistenwedstrijd uitgeschreven!
Meedoen?
Stuur dan vóór 15 februari twee of meer columns naar vrouwmagazine@telegraaf.nl, met je leeftijd en een recente foto erbij.
Samen met mijn medecolumnist Bert Dijkstra, de chef-eindredacteur Danielle Versluis en de beide hoofdredacteuren Marieke 't Hart en Babette Wieringa zit ik in de jury!
De winnares krijgt 250 euro voor haar column én hij komt in VROUW te staan. Maar let op: geen taal- en spelfouten alsjeblieft, precies 530 woorden en met een sprankelende inhoud.
Succes! Daphne


Jammer voor die vriend dat zijn vrienden er een probleem van maken. Daaruit blijkt dan toch dat sommige mannen er een probleem van maken dat de vrouw ietsje ;-) ouder is, maar andersom is heel normaal. Laat ze genieten van het moment.
1 op de 3 huwelijken lopen mis, waarbij de partners toch vaak qua leeftijd dicht bij elkaar liggen. Garantie heb je nooit.
Groetjes, Ansj

Louise Hildebrand  •  25-01-2011, 23:04

@Angelique, dank je wel voor het compliment. En dan komt mijn bescheidenheid om de hoek kijken. Zo geweldig vind ik mezelf niet schrijven ;-)

En inderdaad. Garanties in het leven heb je niet. Meningen veranderen, gevoelens veranderen. Mensen groeien naar elkaar toe, of juist uit elkaar. Leeftijd is betrekkelijk. Er zijn mannen van 40 die zich gedragen als een puber en mannen van 23 die heel volwassen zijn. Hetzelfde geldt voor vrouwen.

Het leven is een grote verrassing. Datgene wat je vast wilt houden ontglipt uit je handen. Mensen die je in eerste instantie het liefst uit je buurt wilt hebben, worden je beste vrienden. En de houdbaarheid van relaties? Daar kan ik maar beter geen uitspraak over doen! ;-)

Joop  •  26-01-2011, 07:27

Eerlijk gezegd, vindt ik het leeftijds verschil ook heel groot en kan ik me goed in beelden hoe zijn vrienden er tegen aan kijken.
En ik denk dat haar vriendinnen net zo gereageerd zouden hebben als de leeftijden werden omgedraaid.

Afgezien van mijn mening, hoop ik wel voor ze dat ze gelukkig worden samen

Louise Hildebrand  •  26-01-2011, 10:26

@Joop. Hoe bedoel je precies als de leeftijden worden omgedraaid? Dat mijn vriendin 25 is en hij 39? Of dat mijn vriendin met een man van 53 zou daten? Als mijn vriendin gelukkig is, dan heb ik in beide gevallen geen problemen hiermee. Met wie zij ervoor kiest om samen te wonen is toch haar zaak? Wie ben ik om te beslissen wat goed voor haar is? En om er vanuit te gaan dat mijn mening beter is dan de hare? Beiden zijn volwassen genoeg om voor zichzelf te beslissen.

Joop  •  27-01-2011, 10:29

Nou ik bedoel inderdaad dat als de leeftijden inderdaad andersom waren, dat het een stuk makkelijker geacepteerd zou worden.
Want laten we eerlijk zijn zo is het algemene denkbeeld over relaties meestal.
Op het moment dat het andersom is, is dat blijkbaar moeilijker te accepteren.
Natuurlijk kun je er niet van uit gaan dat jou mening over haar leven wijze beter zou zijn.
En ik heb het ook niet in mijn vorige bericht ook niet willen zegen.
Wat ik wel wil zeggen, is dat iedereen een mening heeft en zijn uitlating daarover gerust klaar zou hebben.
Dat geldt natuurlijk niet voor iedereen maar ze zijn er wel.

Louise Hildebrand  •  27-01-2011, 10:49

Gisteren heb ik nog uitgebreid met een vriendin gesproken over wereld- en denkbeelden. Iedereen staat op zijn of haar eigen manier in de wereld. Omdat je zo verbonden bent met je eigen realiteit is het soms lastig om uit je eigen realiteit te stappen en je te verplaatsen in een andere realiteit. Wat voor de een 'not done' is, bijvoorbeeld een leeftijdsverschil van 14 jaar, hoeft een ander niet in de weg te staan. Omdat iedereen bevestiging zoekt voor zijn of haar eigen wereld, wordt een afwijkend beeld niet zo snel geaccepteerd.

Gisteren hoorde ik dat er twee leden op de Sportlagune een leeftijdsverschil hebben van 15 jaar, de vrouw is ouder. Het stel heeft kinderen in de leeftijd van begin 20. Ik vind dat soort dingen leuk om te horen omdat het tegen de heersende norm ingaat dat mannen in een relatie ouder moeten zijn dan een vrouw.

Oordelen over een ander zeggen meer iets over je eigen denkbeelden dan over de situatie van de ander.

Maaike  •  27-01-2011, 11:13

Misschien is het bezorgdheid van vrienden?? Juist omdat het heersende beeld is dat het niet werkt??? Ik denk ook dat leeftijd niets met liefde te maken heeft.. als het klikt dan klikt het...

Joop  •  27-01-2011, 11:14

Ben ik mee eens denkbeelden zeggen ook meer over mezelf dan over de persoon(en)
in kwestie.
Maar wat ik meer bedoel is dat ik niet ga vertellen wat goed of fout is voor hen.
Maar wat ik zelf het liefst niet zou doen, wat mij in dit scenario bewust maakt dat ik niet iemand ga vertellen wat goed of fout is maar mijn eigen grenzen stel.
Maar ja ik heb zelf dan ook geen relatie's gehad om te zeggen wat goed of fout is, ik gaf gewoon mijn denkbeeld weer en wat die mensen in zo'n relaties doen vindt ik best

Louise Hildebrand  •  27-01-2011, 11:27

@Joop. Ik vind het leuk dat je je denkbeeld weergeeft, dat maakt andere mensen alleen maar bewust van het feit dat iedereen een eigen mening heeft.
@ Maaike. Ik denk inderdaad dat zijn vrienden bezorgd zijn. Het roept wel de volgende vraag op: hoe ver moet bezorgdheid gaan? Als beiden gelukkig zijn, moeten zijn vrienden zijn keuze niet gewoon accepteren en er verder over ophouden?

Joop  •  27-01-2011, 13:01

Ik heb eerlijk gezegd niet het idee dat het bezorgdheid is.
Ik denk meer dat zijn vrienden in hem verplaatsen, en hun eigen denk beelden
naast elkaar zetten.
En tot hun conclusie komen dat ze een groot deel van hun leven in zouden leveren.
Maar ja dat is natuurlijk de mening van een relatie Maagd :)

Maaike  •  27-01-2011, 21:05

Ja dat is waar, ik weet niet hoe ver zijn vrienden daarin gaan.. Ik ben ook eens heel bezorgd geweest (en nog steeds) over een goede vriendin en haar relatie en heb dat ook uitgesproken, ik weet dat het voor haar niet leuk was om te horen en ergens weet ik ook wel dat het haar keuze is en dat als zij daar gelukkig mee is, ik dat moet accepteren, maar heb zelf ondervonden hoe moeilijk dat is, juist omdat ik veel van haar hou en haar geluk gun.. nu ging het hier wel over andere dingen dan leeftijd, dus ik ben het met je eens dat als ze verder helemaal happy zijn, die vrienden erover op moeten houden.. maar t blijft een interessant onderwerp...

De vrienden van  •  29-01-2011, 00:07

Goed hier de vrienden dan. Na de vrolijke mededeling dat hij de persoon gevonden heeft die hem eindelijk (het heeft even geduurd:)) gelukkig maakt lezen we dit. Een loze discussie!
Met een beetje hoor en wederhoor was je op de hoogte...

Tot de housewarming!

Reageer op dit artikel