Inspireren en motiveren van medewerkers: een talent?

09 Sep 2008
3

Als ik denk aan een inspirerende leidinggevende, dan denk ik aan mijn eerste 'echte' baan. Mijn baan als hoofd- en eindredacteur bij Vives, een vaktijdschrift voor onderwijs en ict. Raoul Meijers, mijn baas, was zo inspirerend en motiverend dat hij iedereen binnen het bedrijf een stapje harder liet lopen, zonder dat hij daarom specifiek hoefde te vragen.

Wat deed deze man waardoor ik vol passie en energie werkte aan dit tijdschrift, probleemloos avonden doorwerkte en nooit klaagde hierover? Het was de manier waarop hij praatte, de manier waarop hij ideeën vertelde en de manier waarop hij zijn dromen voor het bedrijf deelde. Het was de manier waarop hij mij en alle andere werknemers deed voelen: bijzonder, gewaardeerd en belangrijk.

Tegelijkertijd was hij streng. Presteerde je niet, dan kreeg je dat te horen ook. Leuke gesprekken waren dat zeker niet. Het maakte dat ik nog harder wilde werken, hem blij wilde maken. Want ook negatieve boodschappen wist hij feilloos op de juiste manier over te brengen. Tegelijkertijd was hij niet te beroerd om successen te delen. Raoul wist precies wanneer je een compliment nodig had, een schouderklop of gewoon een praatje tussendoor over koetjes en kalfjes.

Rechtvaardig en gedreven. Dat waren zijn voornaamste kenmerken. Kleine dingen die hij deed, zoals de tekst die hij schreef op een kerstkaart: 'Jij hebt Vives tot een succes gemaakt, je bent een kanjer!' Dat waren de dingen waardoor ik me als medewerker gewaardeerd voelde, zin had om zijn ideeën uit te voeren, juist omdat hij successen met je deelde en niet zelf met de eer streek.

Motivatie is een bijzonder iets. Wil je medewerkers motiveren, dan moet je jouw ideeën overbrengen op een manier die zij kunnen 'voelen'. Je medewerkers moeten een belangrijke bijdrage kunnen leveren in jouw plannen en als leidinggevende moet je de eer willen delen. Samen met passie werken aan een project maakt dat de meest bijzondere resultaten worden geboekt. En dat is iets waar alle betrokkenen de vruchten van plukken.


Clemens van Soest  •  21-08-2010, 01:44

Geachte mevrouw Hildebrand,

De Raoul Meijers waar u op uw website, rubriek "coaching" aan refereert, is die nog in leven? Of gaat het wellicht om de Raoul Meijers die in 2002 bij een sportongeval om het leven is gekomen in Frankrijk?
Ik zou u zeer erkentelijk zijn om een reactie.

Met vriendelijke groet,


Clemens van Soest

Louise Hildebrand  •  23-08-2010, 09:58

Beste Clemens,

Ik refereer inderdaad naar de Raoul Meijers die in 2002 bij een sportongeval helaas om het leven is gekomen.

nanda  •  02-11-2017, 20:13

erg goed om dit nu nog te lezen over mijn broer Raoul.

Reageer op dit artikel