Lekkere brij met heftige emoties

01 Dec 2010
2

Als je een leven leidt zonder uitdagingen, obstakels, problemen en dilemma's val je langzaamaan in een levende slaap. Wat ben ik blij dat ik zo nu en dan rotmomenten of -dagen heb. Want zonder dalen kun je geen pieken ervaren.

Hoe saai zou het leven eruit zien als je altijd rustig, relax, ontspannen en zorgeloos bent (hoewel, nu ik dit zo schrijf klinkt dat best aantrekkelijk). Mensen houden niet van een rotgevoel, van verdriet, boosheid of angst. Die nare gevoelens moeten zo snel mogelijk verdwijnen. Het liefst nu.

Het gevoel voelen? Nee, liever niet. Want, je hoort niet gefrustreerd te zijn, boos of angstig. En verdrietig of somber? Alsjeblieft niet. Stoer, sterk en krachtig. Dat is het motto. Je bent toch zeker niet zwak, zielig of sneu?

Dus stoppen we massaal al onze heftige, ongewenste gevoelens in de doofpot. En daar krijgen ze de kans om te smeulen. Hoe langer ze smeulen, hoe verwarrender de emoties aanvoelen. Het enige wat je weet is dat je niet lekker in je vel zit. Maar, wat is het?! En waarom voel je dit? Is het angst? Boosheid? Frustratie? Verdriet?

Hulp vragen? Geen haar op je hoofd die daaraan denkt! Want je moet het toch zeker zelf oplossen? Anders krijg je er nog een complex bij, namelijk dat je een ander nodig hebt om je probleem op te lossen. Nee. Dan liever rondjes draaien in je hoofd en je terugtrekken...

Overigens heb ik vandaag een geweldige dag! :-)


Sasja  •  01-12-2010, 18:00

Tuurlijk mogen er van die rare rottige dagen zijn, maar niet te vaak, vind ik dan hè. En tja, je wil niet altijd iemand lastig vallen met alle rotzooi die je hebt, want vaak zitten ze daar niet op te wachten en hebben ze zelf al hun eigen dingen. Dus tja soms trek ik me ook welleens terug.
En nee, ik vind mijn dag vandaag dus niet zo geweldig, misschien dat mijn donkere wolk vanavond na de Combat weer een beetje wegtrekt. Uiteindelijk komt het toch altijd wel weer goed.

Louise Hildebrand  •  02-12-2010, 11:06

Denken dat een ander daar niet op zit te wachten is een invulling van jou. Weet je dat zeker? Heb je het gevraagd? Of gok je dat zelf in? Het is mede aan de ander om grenzen aan te geven. Persoonlijk zou ik niet dagelijks aan de telefoon hangen op elk moeilijk moment dat ik niet lekker in mijn vel zit. Maar als ik echt een luisterend oor nodig heb, dan bel ik een van mijn goede vrienden.

Dit betekent dus dat ik niet zomaar bij iedereen mijn verhaal doe, alleen hele goede vrienden weten waar ik me mee bezighoud. Vriendschap moet groeien en heeft veel zon, water en licht nodig. Tenminste, in mijn beleving!

Reageer op dit artikel