Throwback Friday: Geld maakt (NIET) gelukkig

10 Nov 2023
0

Mentaal leed van mensen die ruimer bij kas zitten of die maatschappelijk gezien succesvol zijn. Misschien is het wel een taboe.

Want, waar maken deze mensen zich nou druk om? Ze hebben alles wat hun hartje begeert. Een goed uiterlijk, genoeg geld om leuke dingen te doen, een goede baan, een huis, misschien wel een relatie en/of kinderen, veel volgers op socials, een goede status. Niks te klagen toch?

Feit: extern succesvol zijn betekent niet automatisch dat je van binnen gelukkig bent.

Een paar uitspraken van mensen die ik heb gecoacht:

"Ik weet niet of vrouwen mij leuk vinden om mij, of om mijn bedrijf en geld."

"Louise, ik zou zo met je ruilen. Ja ik heb veel geld, maar daardoor ook veel meer zorgen."

"Het begint op een gegeven moment te vervelen. Elke dag uit eten en 300 euro uitgeven aan dineetjes. Dat maakt echt niet gelukkig."

Voor mensen die minder ruim bij kas zitten is dit onvoorstelbaar. Zij kunnen nog denken: als ik meer geld heb, de ideale partner, de perfecte baan, kinderen, een eigen huis, DAN ben ik gelukkig. Of, DAN zijn mijn problemen opgelost.

Maar zo werkt het niet.

Extern succes in de vorm van bijvoorbeeld veel geld, is vooral fijn als je van binnen ook lekker in je vel zit. Veel geld is een mooie bonus.

Zonder te geitenwollesokkerig te worden: lekker in je vel zitten start van binnenuit met zelfkennis, zelfzorg en zelfacceptatie.

Nieuwsgierig? Lees dit blog uit 2017:

Tips voor meer geluk: geld maakt niet gelukkig


Reageer op dit artikel