Wat betekent authentiek krachtig voor jou?

06 Nov 2023
0

Tijdens de workshop die ik 2 november gaf bij in Between Café stelde ik de deelnemers deze vraag. Een greep uit de antwoorden:
 

✅ Jezelf zijn
✅ Voor jezelf zorgen
✅ Je eigen keuzes maken
✅ Je niet laten beïnvloeden door mensen uit je omgeving
 
Ook bleek uit de reacties van de deelnemers dat het bovenstaande niet altijd even gemakkelijk is.
 
Ergens is dat logisch. We worden op een bepaalde manier opgevoed. We krijgen maatschappelijke normen en waarden mee. En er is veel externe afleiding. Anno 2023 is dat meer dan ooit!
 
Hoe meer afleiding je ervaart (de mening van anderen, social media, het nieuws, maatschappelijke verwachtingen, werkverwachtingen), hoe lastiger het is om naar binnen te keren. En pas als je naar binnen keert en alle ruis kunt overstijgen, dan ontdek je jouw authentieke zelf. De versie van jou die vanuit innerlijke motivatie de juiste (werk)keuzes maakt. En dat is vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan!
 
Na deze middag weet ik het zeker. Ik sta helemaal in mijn authentieke kracht als ik mijn kennis en passie kan delen als spreker en workshopbegeleider.
 
Plus: er is echt behoefte aan de kennis van de 6 pijlers! Het geeft mensen richting op gebied van veerkracht, authenticiteit en zelfverzekerdheid. En dat niet alleen. Er is behoefte aan concrete handvatten. HOE DAN?
 
Kennis krijgen is stap 1. Stap 2 is positieve gedragsverandering. En positieve
gedragsverandering, dat is nog het meest uitdagende.
 
Wordt vervolgd.
 
Als medewerkers authentiek krachtig zijn is de kans op ziekte en uitval kleiner. Wil jouw organisatie ook authentiek krachtige medewerkers? Zodat ze via concrete richtlijnen en handvatten het beste uit zichzelf kunnen halen? Neem dan gerust contact op om de mogelijkheden van een workshop, training of coaching te bespreken. 


Reageer op dit artikel