Workshop stressmanagement en welzijn

06 Jul 2024
0

'Bijzonder hoeveel we van elkaar herkennen wat betreft het ervaren van werkstress.' 'Ik vond het fijn dat we dit met het hele team konden doen, ik heb veel geleerd.' 'Ik had niet verwacht dat ik zoveel zou vertellen, best persoonlijke dingen, maar het voelde gewoon goed.' Dit zijn enkele reacties van medewerkers van HWW zorg. Een van de teams van HWW Zorg had via Planetree Nederland, een 'Navigating Stress Teamexpeditie' gewonnen. Ik mocht deze afgelopen donderdag begeleiden.

Heerlijk om zoveel dankbare medewerkers te zien. Alle 15 medewerkers waren betrokken, écht aanwezig en écht in gesprek met elkaar. Diepgang, oprecht luisteren en tijd hebben voor elkaar. Het werd ontzettend gewaardeerd. Juist omdat daar op een normale drukke werkdag weinig ruimte voor is.

Spelen is leuk. Spelen met diepgang is wat de Navigating Stress Teamexpeditie zo waardevol maakt. Juist voor organisaties die welzijn voor medewerkers hoog in het vaandel hebben staan.

 

Een face-to-face gesprek houden over (werk)stress is namelijk niet voor iedereen gemakkelijk. Ook is het lastig om in de hectiek van een gemiddelde werkdag een verbindend gesprek te voeren dat verder gaat dan koetjes en kalfjes of over het werk. En juist die oprechte verbinding voelen en gezien worden is een belangrijke behoefte van een mens. Op het moment dat medewerkers gezien en gehoord worden, bijvoorbeeld via een Navigating Stress Expeditie, zullen zij beter in hun vel zitten, problemen makkelijker pro-actief oplossen en beter hun werk doen. De kans op ziekteuitval wordt dan ook kleiner. En dat is super waardevol voor elke organisatie. 🚀 Vind jouw organisatie welzijn van medewerkers belangrijk? En wil jouw organisatie medewerkers en teams op gebied van stresshantering en welzijn versterken? Neem dan gerust contact op voor het boeken van een Navigating Stress Expeditie. Wil je meer weten? Stuur gerust een bericht naar info@louisehildebrand.nl.

Naast de inzet van de Navigating Stress toolkit bied ik presentaties, trainingen en een leergang op gebied van mentale fitheid, gezondheid en welzijn. Hoe sterker en gezonder medewerkers zijn, hoe beter de organisatie zal functioneren. Stuur gerust een mail naar info@louisehildebrand.nl voor het inplannen van een gratis kennismakingsgesprek. 


Reageer op dit artikel