Workshop zelfverzekerd ondernemen

13 Apr 2024
0

Ik had er lage verwachtingen van. Ik twijfelde, zal ik komen, wel of niet... Maar, de workshop was leuk, bedankt!' Zo bedankte een van de deelnemers mij met een grote glimlach na de workshop 'Zelfverzekerd en authentiek ondernemen' die ik 4 april jl. bij StartUp Meierijstad gaf.

Voordat ik een workshop of training geef bereid ik me goed voor. Ik denk na over allerlei zaken die belangrijk zijn om een goede workshop te geven:

- Hoe en waar de deelnemers gaan zitten in de ruimte
- Wel of geen tafels
- De boodschap van mijn workshop en hoe ik deze het beste kan overbrengen
- De balans tussen informatie geven/vertellen en werkvormen
- Visuele ondersteuning
- De werkvormen/oefeningen die ik geef
- Het begin, het midden, het einde, kortom een goede opbouw
- Mijn energie, voorkomen, stem- en woordgebruik
- Hoe ik de mensen ontvang
- Welke muziek ik kan inzetten
- De verhalen die ik kan inbrengen
- De interactie en connectie met het publiek
- De tijd voor persoonlijke aandacht en vragen

Wat wil ik absoluut niet?
- Dat deelnemers zich vervelen, afdwalen, verleid worden door hun mobiel of in slaap vallen.

Het geven van een doelgerichte, boeiende en inspirerende keynote, workshop of training is niet een kwestie van een Powerpoint maken en dan vertellen wat er op de Powerpoint-slides staat. (Wie herkent dat niet?)

Ik ben blij dat ik een van mijn collega-ondernemers een boven verwachting workshop kon geven. En dat de overige deelnemers ook zeer warm en positief reageerden!

 


Reageer op dit artikel