Yoga is leuk! Of toch niet...?

21 Dec 2012
6

Niet piepen. Dit is leuk. Yeah right. Ik ben doodmoe, mijn lijf voelt stram en het is stikheet. Shit. Waar ben ik aan begonnen? Dag 1 van de Yoga Teacher Training is nauwelijks begonnen of mijn geest is nu al aan het protesteren.

Een vlucht met drie overstappen, 4,5 uur tijdsverschil en nauwelijks slaap door teisterende muggen is ook niet bevorderlijk voor mijn humeur. En dan de boodschap dat gemiddeld 80% zichzelf tegenkomt. Fysiek, mentaal of emotioneel. In week 2 sluimert het binnen. Week 3 wordt hel. In week 4 komt het weer goed. Goddank.
 
Ik word achtervolgd door een dubbel gevoel. Ja, ik wil heel veel leren en doen! Nee, ik wil relaxen, slapen en zwemmen in de rivier. Tja, wat is leuker? Gelukkig ben ik maar mens. Een mens die ook graag de makkelijkste weg kiest.
 
Dus spreek ik mezelf wijselijk toe. Dit is namelijk wat ik wil. Ik wil doodgegooid worden met yogakennis. Uren aan yoga doen. Mezelf persoonlijk ontwikkelen. En deze kennis gebruiken voor mijn werk. Daarnaast ontmoet ik gelijkgestemden uit heel de wereld. Hoe geweldig is dat?
 
Op momenten waarop het zwaar wordt zal ik dit voor ogen moeten houden. Geen kortetermijnbevrediging zoals het skippen van een yogales. Toegeven aan moeheid, kwaaltjes of demotiverende gedachten zijn geen optie. Keiharde commitment. Daar gaat het om.

05.15 gewekt worden
05.30 gemberthee
06.00 - 06.40 meditatie
07.00 - 09.00 klassieke hatha yoga of hatha flow
09.00 brunch
10.30 - 12.00 theorie: geschiedenis, psychologie van yoga, anatomy
12.00 - 14.30 vrije tijd/studietijd, tussendoor fruit
14.30 - 16.00 theorie: yoga sutra's, ayurveda
16.30 - 19.00 Teachers' workshop: techniektraining, opbouw van een les
19.00 diner
20.00 mantrales/informatieve video's over yoga
 
En dat 6 dagen per week, 4 weken lang. Ik ga de uitdaging vol goede moed aan!

Louise Hildebrand  •  21-12-2012, 17:03

Inmiddels is het dag 4. Ik ben een stuk fitter en energieker dan op dag 1. Wat krijg ik veel informatie en kennis, heerlijk! Mijn hersenen draaien overuren en door alle indrukken staar ik 's avonds, als ik wil gaan slapen, urenlang naar mijn plafond. Zojuist heb ik mijn tweede mantrales gehad. Ik dacht dat ik het enorm suf zou vinden, maar ik heb er best lol in. Ook al zing ik enorm vals. En wat is warmte toch heerlijk, gemiddeld 30 graden, ik vind het prima. Ik stap naar buiten op mijn slippers en kan direct de rivier in duiken. Ja, ik ben weer blij!

Monique  •  21-12-2012, 18:31

Mooi geschreven, ik zie het helemaal voor me :-) als iemand dat gaat volhouden ben jij het wel!
Sterkte, succes en plezier de komende weken! X

Karin Blokker  •  21-12-2012, 19:38

Respect meis, enorm trots op je dat je dit doet, je dit avontuur aangaat voor jezelf, om jezelf te ontwikkelen. Wat een dagschema, en wij zeuren dat we het zo druk hebben op het werk en in ons sociale leven, maar dat is helemaal niks met jouw schema voor 4 weken. En ik weet ook zeker dat je het vol gaat houden. En als je straks weer hier bent, lach je om de stresjes en de deadlines hier ;-) Fijn om je verhalen de komende 4 weken te lezen, hou vol en ik denk aan je xx

Sonja Silver  •  22-12-2012, 08:07

Lieve Louise,
Wat een prachtig proces beschrijf je . En ik kan me zo goed inleven in wat je beschrijft. Mooi hoe je alles weer herkaderd en uiteindelijk kun gaan genieten. Geniet van al het goede lief mens en drink het leven met volle teugen in het prachtige India. Veel liefs van Sonja

San  •  22-12-2012, 08:43

Schatje. Wat een bijzonder mooie ervaring is dit! Van totaal afzien (wat je op grote hoogtes kan brengen)tot geweldige inzichten & mooie beloningen. Puur voor jezelf op dit moment. Groei en bloei in 2013 stond er gisteren op een straatbord. Dat geldt zeker voor jou, met deze goede start! En hoezo... Jij vals zingen ? Neem maar lekker vaak een heerlijke duik in de rivier daar (is toch niet de Ganges he ;-)) en laat alle heerlijke kennis maar over je heen komen. Zalig!! Wil er straks alles over horen. Dikke kerstknuffel!! En je bent een prachtmeid (dus week 2 en 3 kunnen geen hel zijn).. X san

Louise Hildebrand  •  24-12-2012, 17:50

Lieve mensen, wat een mooie reacties, dank jullie wel! Inmiddels is het dag 6 en heb ik morgen mijn eerste vrije dag. Wat zie ik daar naaruit. Tijdens mijn laatste yogales wilde mijn lijf opgeven. Ik was doodmoe. Tja, en dan gingen we ook nog eens fysiek zeer uitgebreid allerlei warriors en andere staande poses uitdiepen. Dat betekent lang in deze poses staan. Voor diegenen met geen ervaring met yoga: dat is best zwaar! Ondanks deze moeheid ben ik blij. Ik leer zoveel hier! Daarnaast ben ik omringd met allemaal leuke mensen uit heel de wereld. En, waar ik heel blij mee ben is het weer en de natuur. Met name de prachtige rivier waar ik bijna dagelijks in zwem. Heerlijk!

Reageer op dit artikel