Yoga Teacher Training in India

03 Dec 2012

Nog twee weken en dan is het zover: India. Niet voor een vakantie, maar voor een intensieve Yoga Teacher Training. Als iemand mij vijf jaar terug zou vertellen dat ik op een dag naar een ashram zou vertrekken, dan zou ik diegene voor gek verklaren.

Geitenwollensokkerig typetje?
Yoga? Dat is niks voor mij. Dat zweverige, geitenwollensokkerige gedoe? Een beetje zitten, hummen en vaag lopen doen zeker? Echt niet. Nee, ik ben nuchter, aards en zeker niet zweverig. Wist ik veel dat ik doordrongen was van vooroordelen. Yoga is niet vaag. En zeker niet zweverig.

Zweven op een wolk
Voordat ik met yoga begon was ik zelfs veel zweveriger dan nu. Ik was continu in gedachten verzonken, allerlei gedachten schreeuwden om aandacht. Dingen die gedaan moesten worden, zorgen over het verleden, zorgen over de toekomst. Denken, denken en nog eens denken. Ik werd er stapelgek van. En zweverig. Want hoe meer je in gedachten verdwaald raakt, hoe meer je zweeft op een wolk en niet ziet wat er in je omgeving gebeurt.

Denken is zweverig
Je kunt minder genieten van de mensen om je heen. Positieve dingen die gebeuren die mis je, want je hebt altijd wel iets waar je je zorgen over maakt of waar je aan denkt. Van boodschappenlijstjes, je to-do-lijst, je werk, familie, vrienden. Je denken verleidt je graag met gedachten en geeft je een zweverige bezigheid waar je niet op zit te wachten.

Welke opleiding?
Het zoeken naar de juiste opleiding was ook al een spannend avontuur. Ik wilde namelijk een opleiding kiezen die bij me past. Aangezien niet alle yogavormen mij aanspreken was dat best nog lastig. Ik ben niet goeroe-minded en hou niet van vaste structuren die nooit veranderen. Zeg mij dat ik een boek of een persoon moet geloven omdat het boek of die persoon dat zegt, dan gaan mijn haren overeind staan en ga ik rebelleren.

Toen ik op de site van deze yoga-opleiding stuitte wist ik vrijwel direct: dit is 'm!The uniqueness of our courses is that we don't impose any fixed manuals, guidelines, books, traditions, rules etc... We evaluate each student individually and respect their choices and requirements throughout the programs.

We don't promise Nirvana (enlightenment) or deep spiritual experiences, nor do we bang you with some abstract spiritual philosophies. What we teach is simple yoga and meditation practices that can be of practical use in your daily life and harmonize all areas of life, including diet, sleep, sex, relationships and work attitudes.

Wereldwijd samenkomen
Toen ik de deelnemerslijst zag werd ik nog blijer. Niet alleen leer ik meer over traditionele hatha-yoga, ook leer ik medestudenten kennen uit Japan, Amerika, Rusland, Denemarken, Zwitserland, Ierland, Engeland, Denemarken, Zuid-Afrika, Canada, Australië, Griekenland, Italië, Slowakije, Duitsland en Portugal. Hoe geweldig is dat? Het aftellen kan beginnen!

Lees ook deze blogs:
Dankbaarheid is niet suf (voor de opleiding)
Yoga is leuk, of toch niet? (week 1)
Rituelen en intense yoga (week 2)
Mentaal spelletje (week 3)
Totaal gestoorde yogini (na de opleiding)


Lonneke `a Campo  •  03-12-2012, 14:48

Lieve Louise,
Wat lees ik hier nu? Wat een geweldig mooie uitdaging ga je aan!
Waauw! Wanneer vertrek je? Hoelang blijf je?
Moet je nog een keer terug, of is de opleiding afgerond als je India verlaat?
Waauw, echt helemaal te gek.
Ga je een blog bijhouden, of trek je je echt even helemaal terug uit de wereld hier?
Ik vind het echt super dat je dit gaat doen.
Ik wens je enorm veel plezier, wijsheid, inzicht, rust en alles wat je nodig hebt...mocht je het even moeilijk hebben.
Liefs,
Lonneke

Louise Hildebrand  •  05-12-2012, 10:57

Dank je wel! Ik streef ernaar om ten minste 1 keer per week wat te plaatsen op mijn blog. Dus deels trek ik me helemaal terug, deels wil ik graag mijn ervaringen delen. Na deze 4 weken is de opleiding afgerond en hoef ik als het goed is niet meer terug (tenzij ik kies voor nog een opleiding ;-))

astrid van zon  •  15-12-2012, 11:54

Hallo Louise. Wij kennen elkaar nog niet maar daar gaat over een paar dagen verandering in komen. Ik ben namelijk die andere Nederlandr in de Ashram. Ik zag je naam op de lijst... Heb eenn goede reis!
Groeten vanuit India
Astrid

Louise Hildebrand  •  15-12-2012, 17:08

Hoi Astrid, dank je wel! Wat leuk om je hier al te treffen, de enige andere Nederlander :-) Mijn reis gaat nu beginnen, tot over een paar dagen!

marian  •  02-03-2013, 13:26

Hi Louise,
Ik stuitte op je blog. Hoe is het je bevallen? Ik ben mij namelijk ook aan het orienteren op een teacher training in India. Ben heel benieuwd naar je ervaringen.
Ontspannen yogagroet,
Marian

Louise Hildebrand  •  03-03-2013, 12:42

Hi Marian, ik heb een paar blogs over mijn yoga-ervaringen geschreven:

(1) www.louisehildebrand.nl
(2) www.louisehildebrand.nl
(3) www.louisehildebrand.nl
(4) www.louisehildebrand.nl

Mocht je nog meer willen weten, dan mag je me ook een mail sturen!

Geke Flier  •  08-02-2014, 10:49

Dag Louise,
Ik ben mij ook aan het afvragen of ik een opleiding tot yogadocent zal gaan volgen in India en zou graag meer willen weten over de opleiding die jij hebt gevolgd. Zpu je mij het webadres willen geven? Alvast hartelijk bedankt.
M.vr.gr.
Geke Flier

Louise Hildebrand  •  10-02-2014, 08:51

Dag Geke, dit is het webadres van de opleiding die ik in India heb gevolgd: www.hathayoga-meditation.com. Succes met je keuze hierin!

dominiek  •  24-04-2016, 12:50

Bestet Louise,

Ik ben zelf op op zoek naar een yogaopleiding en ben benieuwd waar jij je opleiding gevolgd hebt. Omdat ik ook vind dat de zoektocht zelf naar een opleiding die bij me past best wel pittig is. Maar hetgeen jij voorop stelde zijn dingen die ik ook belangrijk vind .Kan je me daarom eventueel wat info bezorgen over waar jij je opleiding gevolgd hebt.
Alvast bedankt

Dominiek

Louise  •  03-05-2016, 10:13

Beste Dominiek,

Dit is de link naar de yoga-opleiding: www.hathayoga-meditation.com. Inmiddels is de naam van de opleiding veranderd en wordt de opleiding ergens anders gegeven, dus de ervaring van destijds zal nu geheel anders zijn. Succes in ieder geval met de zoektocht!

Reageer op dit artikel