Update van mijn zoektocht naar een nieuwe werkpassie

15 Dec 2022
0

Laatst gaf iemand mij feedback. "Ik resoneerde niet met jouw laatste blog. Je vertelde dat je ons mee zou nemen in jouw eigen proces, maar eigenlijk gaf je tips. Ik zou liever meer over jouw persoonlijke zoektocht willen lezen."

Aanvankelijk vond ik het niet leuk om te horen. Juist omdat ik in het desbetreffende blog best veel tijd en energie had gestoken. Het voelde als kritiek. Als een afwijzing. Tegelijkertijd zag ik een leuke uitdaging. Want vanuit mezelf iets schrijven, uit kwetsbaarheid, uit niet-weten, dat is een ander verhaal dan mijn kennis en expertise delen. (Wat ik overigens ook erg leuk vindt om te doen.)

In dit blog ga ik een poging wagen om meer van mezelf te laten zien. Per 1 november eindigde mijn dienstverband bij HumanCapitalCare. En ik vond het heerlijk! Geen verplichtingen, geen afspraken, geen persoonlijke problemen van cliënten waar ik grote verantwoordelijkheid voor voelde. Ik kon uitrusten en bijtanken. En daar had ik erg behoefte aan.

Ik voelde vrijheid, ruimte en vooral blijheid! Er waren mensen die verbaasd waren. Maar je hebt niets anders? Je weet niet wat je wilt gaan doen? Vind je dat niet spannend? Nou nee. Zeker in het begin niet. Want niet-weten betekent voor mij op avontuur gaan. Alsof je op wereldreis gaat en je weet nog niet hoe jouw weg gaat verlopen. Ik wist dat ik een nieuwe bestemming wilde gaan vinden, maar ik had niet de behoefte om dit meteen te weten.

Hoe heb ik ooit 32 uur kunnen werken?

Inmiddels zijn we 6 weken verder en heb ik voor mijn gevoel nog steeds tijd tekort. En dat terwijl ik nu 32 uur extra tijd per week heb. De tijd gaat op aan bijtanken, het gezinsleven, vrienden, onderzoeken wat ik op werkgebied wil, en kennis opdoen op gebied van persoonlijke ontwikkeling.  

Ik kan mezelf vooral verliezen in kennis van schrijvers, sprekers, online trainingen en cursussen. Onderwerpen variëren van Healing Money Wounds, tot een training Feng Shui. Ook heb ik een training Quantum Connection Hypnose gevolgd. Noem het vaag, holistisch, spiritueel of alternatief. Ik had al een vermoeden, maar inmiddels ben ik ervan overtuigd dat er meer is tussen hemel en aarde.

Weten wat je wilt kost tijd

Ben ik inmiddels wijzer geworden in mijn zoektocht naar wat ik wil? Ja en nee. Wat weet ik wel: ik wil kunnen pionieren, samenwerken, creëren, adviseren, schrijven, bouwen en problemen oplossen. Ik ben geen spreekkamertijger. Geen fulltime coach. Geen fulltime trainer. Ik wil afwisseling in mijn werk. Ik wil geïnspireerd raken. En last but not least: ik wil een bijdrage leveren aan de gezondheid van bedrijven en mensen in het algemeen. Gewoon zoals ik ben, met mijn holistische visie en met alle kwaliteiten die ik heb.

Ik pas niet in een standaard functieprofiel. Dus heb ik besloten om de komende tijd te onderzoeken hoe ik op zelfstandige basis, als eenmanszaak, mijn brood kan gaan verdienen. Op dit moment ben ik bezig met het schrijven van een businessplan. Niet eenvoudig en op momenten zeer frustrerend. Ik weet namelijk nog niet hoe mijn product- en/of dienstaanbod eruit gaat zien. 

Tegelijkertijd vertrouw ik erop dat het goedkomt. Mede met behulp van alle mensen die nu op mijn pad komen en mij een goede spiegel voorhouden. Dit zijn mensen uit mijn naaste omgeving, maar ook mensen via de Quantum Connection Hypnose opleiding en mijn social media-kanalen. Dank aan iedereen die mij een spiegel voorhoudt en mij verder op weg helpt!

Wordt vervolgd. 


Reageer op dit artikel