Tip: durf nieuwe dingen te doen buiten je comfortzone

16 Oct 2023
0

Ik herinner me nog goed mijn eerste meditatiemoment, helemaal aan het einde van een Bodybalance-les. Twintig jaar geleden lag ik daar op de grond, zwaar gefrustreerd. "Wat doe ik hier?" vroeg ik me af. "In 10 minuten kan ik zoveel dingen DOEN!" Yoga en meditatie leken me toen saai en tijdverspilling.

Yoga in de spreekkamer van de psycholoog

13 Jun 2021
0

"Heb je nog een tip voor me?", vroeg ik een cliënt, nadat ons traject was afgerond. "Ja, dat heb ik. Dat je yoga eerder in de behandeling introduceert. Pas toen we samen yoga gingen doen en ik op dat gebied huiswerk kreeg, voelde ik vooruitgang. Ik had nooit gedacht dat yoga in combinatie met gesprekken zoveel zou opleveren. Bedankt daarvoor!"

Mindfulness, pijn, revalidatie en dankbaarheid

06 May 2014
2

Een week en 2 dagen later. Het lijkt weken terug dat ik in het ziekenhuis belandde omdat mijn heup uit de kom lag. Wat een helse pijn had ik. Die pijn kan ik me nu nauwelijks meer herinneren. De rust is teruggekeerd.

Totaal gestoorde yogini

19 Jan 2013
4

Er zijn mensen die me krankzinnig vinden. Wie sluit zich in godsnaam 30 dagen vrijwillig op ergens in India? En houdt zich dag en nacht bezig met yoga? Ik geef het toe. Ergens is het misschien wel gestoord. Masochistisch zelfs. Maar ik ben blij dat ik het heb gedaan.

Rituelen en intense yoga

31 Dec 2012
4

Week 2 dag 2. De dagen flitsen voorbij. Ik heb geen enkel benul welke dag het is of welke datum. Bijzonder om te merken hoe snel een mens zich aanpast aan nieuwe omstandigheden en nieuwe rituelen.

Yoga is leuk! Of toch niet...?

21 Dec 2012
6

Niet piepen. Dit is leuk. Yeah right. Ik ben doodmoe, mijn lijf voelt stram en het is stikheet. Shit. Waar ben ik aan begonnen? Dag 1 van de Yoga Teacher Training is nauwelijks begonnen of mijn geest is nu al aan het protesteren.

Dankbaarheid is niet suf

14 Dec 2012
4

Wat ben ik toch een dankbaar mens. Ik heb de vrijheid en middelen om een maand naar India te gaan voor een yoga-opleiding. Al zou ik in India zijn geboren, dan zou ik die kans misschien nooit hebben gehad. Sterker nog, dan was ik wellicht niet eens geboren omdat de echo liet zien dat ik een meisje ben.

Yoga Teacher Training in India

03 Dec 2012

Nog twee weken en dan is het zover: India. Niet voor een vakantie, maar voor een intensieve Yoga Teacher Training. Als iemand mij vijf jaar terug zou vertellen dat ik op een dag naar een ashram zou vertrekken, dan zou ik diegene voor gek verklaren.

Iedereen aan de yoga

04 Jan 2012
0

Ik hou niet van het woordje moeten, maar dit keer doe ik het toch. Iedereen zou aan de yoga moeten! Niet alleen is yoga goed voor het lichaam, juist voor je geest doet yoga wonderen. En denk je nu: dat geitenwollensokkerige is niks voor mij? Gooi dan deze overtuiging overboord, want er zijn net zoveel yogavormen als dat er smaken chips zijn.