Een negatieve werksfeer oplossen. Hoe dan?

21 Sep 2023
0

“Mijn medewerkers zijn negatief. Ik ben er inmiddels helemaal klaar mee. Kun jij misschien helpen?”

Een directeur van een gezondheidsorganisatie met 15 medewerkers benaderde mij om dit probleem aan te pakken.  

De concrete problemen? Langdurig roddelen, klagen, mopperen, angstig zijn voor elkaar en geen dingen durven uitspreken. De medewerkers trokken elkaar mee in een ongemakkelijke werksfeer. Dit duurde al maanden. Hartstikke vervelend natuurlijk. Niet alleen voor de directeur, maar ook voor de medewerkers en misschien zelfs voor hun klanten.

Tijd voor een actieplan

Maar hoe pak je een negatieve werksfeer aan? Er kunnen talloze redenen zijn waarom deze sfeer is ontstaan, en dus geen pasklaar antwoord.

Wat heb ik in gedaan? ( de beknopte versie šŸ˜‰)

Allereerst heb ik samen met de directeur kennis gemaakt met alle medewerkers. Ik wilde vooral een sfeer van vertrouwen neerzetten. (en niet een: Er is een probleem: jullie moeten veranderen sfeer)

Vervolgens heeft iedereen een vragenlijst ingevuld en heb ik iedereen 1-op-1 gesproken.

Daarna heb ik een op maat Mentaal Fit-boost training van 3 korte sessies voor alle medewerkers ontwikkeld om hun mindset te trainen om anders naar hun werk en naar collega's te kijken. Dit werd gedaan in kleine groepjes van 3.

Hierbij heb ik rekening gehouden met het feit dat er ook gewerkt moest worden en de onderlinge verstandhouding van specifieke collega's.

Ook heb ik de directeur betrokken bij deze interventie. (Want volgens meerdere medewerkers was de directeur mede schuldig aan de negatieve werksfeer)

De resultaten na 3 maanden?

  1. Minder gestreste medewerkers omdat ze zich gezien en gehoord voelden.
  2. Meer onderling begrip van elkaars werkzaamheden en werkuitdagingen.
  3. Minder angst om elkaar aan te spreken.
  4. Een betere communicatie.
  5. Een betere werksfeer.
  6. Een minder gefrustreerde directeur.

Iedereen wil werken in een fijne werksfeer. Valt er binnen jouw organisatie op dit gebied een verbeterslag te maken? Of wil jij jouw medewerkers helpen om optimistischer naar het werk en naar teamleden te kijken? Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken van een op maat samengestelde interventie.


Reageer op dit artikel