Tip: durf nieuwe dingen te doen buiten je comfortzone

16 Oct 2023
0

Ik herinner me nog goed mijn eerste meditatiemoment, helemaal aan het einde van een Bodybalance-les. Twintig jaar geleden lag ik daar op de grond, zwaar gefrustreerd. "Wat doe ik hier?" vroeg ik me af. "In 10 minuten kan ik zoveel dingen DOEN!" Yoga en meditatie leken me toen saai en tijdverspilling.

Achteraf gezien is het niet vreemd dat ik steeds weer terugkwam naar deze yoga-les. Mijn dieperliggende behoefte was rust.

Van leerling werd ik instructeur, en later zelfs nationaal trainer. Ik volgde een yoga-opleiding in India, en nu zijn de filosofieën van yoga dagelijkse kompassen in mijn leven. Yoga gaat immers verder dan houdingen doen op een matje. Het is een manier van leven.

Deze manier van leven heeft mij, samen met mijn werkervaring als psycholoog, geïnspireerd om 6 pijlers vast te stellen voor een optimale mentale gezondheid. Waarom is dat belangrijk? Zoals een collega die ik gisteren sprak het zo mooi verwoordde: "Dus deze pijlers maken mensen 'buts proof' voor het leven, zowel in werk als privé?"

JA, ZEKER!

Dus wat zijn die 6 pijlers?

1.     Ken jezelf.
2.     Heel jezelf.
3.     Zorg voor jezelf.
4.     Accepteer jezelf.
5.     Verbind jezelf.
6.     Versterk jezelf.

Deze pijlers (die ik hier slechts beknopt noem) onderstrepen dat er geen one-size-fits-all aanpak is. Yoga heeft MIJ fysiek en mentaal geholpen. Wat jou helpt om als mens gezonder te leven, dat is jouw uitdaging om uit te vinden!

🔥 Durf nieuwe dingen uit te proberen om als mens te groeien en te ontdekken wat jou plezier, rust en tevredenheid geeft. Zo verbeter je jouw mentale gezondheid.

🎯 Wil jij via een MENTAAL FIT-coachingsprogramma ontdekken hoe je meer rust, tevredenheid en plezier kunt ervaren? Of wil jouw organisatie medewerkers helpen om WERKFIT en dus 'buts proof' te zijn? Kijk in mijn dienstenaanbod of neem direct contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Lees in dit blog meer over de 6 pijlers.


Reageer op dit artikel