Contact houden met je werk tijdens vakantie. Hoe gezond is dat?

25 Aug 2016
0

Vandaag las ik een interessant artikel. De helft van vakantiegangers heeft tijdens vakantie contact met zijn werk. Wetenschappelijk onderbouwd of niet. Ik vind het een opmerkelijk resultaat. Wat drijft mensen om tijdens hun vakantie via de mail of telefonisch contact te houden met zijn werk? En, word je daar nou echt blij van?

Contract niet verlengd: wat nu?

27 Jul 2016
0

'Mijn contract is niet verlengd. Ik voel me totaal niet mentaal fit. Heb je misschien een tip om goed hiermee om te gaan?' Na afloop van een presentatie bij bedrijf X over mentale fitheid en het waarborgen van een goede werk-privébalans, stelde een van de deelnemers mij persoonlijk deze vraag. Het is een situatie waar meer werknemers mee te maken krijgen. En een situatie waar iedereen anders mee omgaat.

5 tips om minder serieus en kritisch te zijn

18 Nov 2015
0

Maak jij van kleine dingen een groot drama? Loop jij continu op je tenen om dingen goed te doen? Zijn jouw collega's, vrienden en familieleden soms bang voor je, gewoon omdat je zo streng, kritisch en perfectionistisch bent? Kortom: sta jij bloedserieus in het leven? Dan is het de hoogste tijd om wat meer luchtigheid in je werk en privé te brengen. In dit blog geef ik je5 tips!

Vrijwilligerswerk

29 Oct 2015
0

Een bijdrage leveren aan de maatschappij. Zinvol zijn. Een leuke dagbesteding hebben. Nieuwe contacten opdoen of werken aan je CV. Vrijwilligers hebben verschillende redenen om zonder salaris aan de slag te gaan. Wat is vrijwilligerswerk eigenlijk? Wat komt er allemaal bij kijken? En hoe mentaal fit zijn vrijwilligers?

Wat is succes? En maakt succes gelukkig?

20 May 2015
0

Succes is: een goede opleiding hebben, hoge cijfers, een mooie baan, een superstrak lijf, een geschikte partner, kinderen, een groot koophuis, de hipste kleding, veel geld en mooie spullen, een grote vriendenkring, een flitsende carrière en een hoge status. Of toch niet...?

Werkstress, collega-stress en moordneigingen

17 Sep 2014
0

Werkstress. Het komt voor in alle vormen en maten. En ook ik heb mijn portie werkstress gehad. Inclusief moordneigingen. En daarvoor gaan we terug in de tijd. De tijd dat ik als hoofd- en eindredacteur bij een tijdschrift werkte.

Is balans tussen werk en privé onzin?

16 Jan 2012
2

'En hoeveel uur per week werk je dan?', vroeg ik nieuwsgierig aan mijn boekhouder. "Gemiddeld 50 uur denk ik', antwoordde hij. 'En vind je dat niet veel?', zei ik voorzichtig. 'Nee hoor. Dat ben ik gewend. Dat doe ik al jaren.'