Shit happens. Pijn hoort bij het leven. Zo schreef ik in mijn vorige blog. Nu zit ik er middenin. Het ene moment zit ik met mijn moeder op een verjaardag. De volgende dag krijgt ze een hartinfarct en hartstilstand. Vijf dagen later sta ik bij haar graf.
Iedereen wil gelukkig zijn. De manier waarop we dit geluk nastreven verschilt van mens tot mens. Niet iedereen slaagt hierin. In deze serie van blogs ga ik dieper op dit onderwerp in. Hierbij gebruik ik mijn persoonlijke ervaring en mijn praktijkervaring als psycholoog, trainer en coach. Heb jij ideeën voor een onderwerp? Stuur gerust een e-mail naar info@louisehildebrand.nl. Misschien kan ik er een blog over schrijven. Blog 4 gaat over de druk om altijd gelukkig te zijn. Is dat wel realistisch? En maakt deze druk ons juist niet ongelukkig?
Iedereen wil gelukkig zijn. De manier waarop we dit geluk zoeken verschilt van mens tot mens. Niet iedereen slaagt hierin. In deze serie van blogs ga ik dieper op dit onderwerp in. Hierbij gebruik ik mijn persoonlijke ervaring en mijn praktijkervaring als psycholoog, trainer en coach. Heb jij ideeën voor een onderwerp? Stuur gerust een e-mail naar info@louisehildebrand.nl. Misschien kan ik er een blog over schrijven. Blog 3 gaat over doen wat je leuk vindt. Voor sommige mensen is dat niet zo gemakkelijk.
Hormonen doen veel met een zwangere vrouw. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Nu ik zwanger ben lijkt mijn hele wereld te veranderen. Het lijkt ook alsof ik veel minder ruimte en geduld heb voor mijn partner. Iets wat ik minder leuk vind aan mijn zwangerschap.
Iedereen wil gelukkig zijn. De manier waarop we dit geluk zoeken verschilt van mens tot mens. Niet iedereen slaagt hierin. In deze serie van blogs ga ik dieper op dit onderwerp in. Hierbij gebruik ik mijn persoonlijke ervaring en mijn praktijkervaring als psycholoog, trainer en coach. Heb jij suggesties voor een onderwerp? Stuur gerust een e-mail naar info@louisehildebrand.nl. Misschien kan ik er een blog over schrijven. Blog 2 gaat over ons brein en negatief denken. In hoeverre laat jij je hierdoor beïnvloeden?
Inmiddels ben ik zo'n 5,5 maand zwanger. In de afgelopen periode heb ik me vooral op mentaal gebied ontwikkeld. Van blijdschap, enige onzekerheid en onrustige gevoelens, voel ik me nu een stuk relaxter en zelfverzekerder over de zwangerschap. Want jeetje. Wat komt er veel op je af bij zo'n eerste zwangerschap. Er ging een hele nieuwe wereld voor me open!
Iedereen wil gelukkig zijn. De manier waarop we dit geluk zoeken verschilt van mens tot mens. Niet iedereen slaagt hierin. In deze serie van blogs ga ik dieper op dit onderwerp in. Hierbij gebruik ik mijn persoonlijke ervaring en mijn praktijkervaring als psycholoog, trainer en coach. Heb jij suggesties voor een onderwerp binnen deze blog-serie? Stuur gerust een e-mail. Misschien kan ik er een blog over schrijven. Blog 1 gaat over geld. Maakt geld nou echt gelukkig?
En toen was ik zwanger. Wat was ik blij toen ik erachter kwam! (Lees ook dit blog). Tegelijkertijd was ik ook een beetje onzeker en bezorgd. Want, hoe moest ik dat gaan doen met sporten en lesgeven? Wat mag ik allemaal wel? En wat mag ik allemaal niet? En hoe ga ik dat doen met mijn groepslessen? Want hoe leuk ik lesgeven ook vind, de veiligheid van mijn kindje gaat boven alles.
Begin juni was het dan zover. De grootste Les Mills Trainer Summit ooit werd gehouden in Spanje. Maar liefst 430 trainers uit verschillende landen kwamen 3 dagen bij elkaar. Niet alleen Europese landen waren vertegenwoordigd. Dit keer waren er ook trainers uit China, Japan, Brazilië en Argentinië naar het kleine Spaanse dorpje Punta Umbria gekomen.
Ongelovig keek ik naar de zwangerschapstest. Twee roze streepjes. Dat zou betekenen dat ik zwanger ben. En het zou verklaren waarom ik de afgelopen dagen zo veel hoofdpijn had, vreselijk misselijk was en vooral moe. Zou ik dan toch zwanger zijn? Moest ik niet nog een test doen, gewoon voor de zekerheid?
Aan stress hangt een negatief label. Stress zou schadelijk zijn voor de gezondheid en kan leiden tot overspannenheid en burn-out. Toch is stress niet altijd verkeerd en kan het zeer functioneel zijn. Wat is stress eigenlijk? Wat zijn de symptomen? Wanneer is stress goed? En wanneer wordt het tijd om jouw stressgehalte te verminderen?
In blog 2 ben ik al kort ingegaan op de teamtraining. In dit blog ga ik er wat dieper op in. Een teamtraining is niet zomaar gefikst en geregeld. Juist omdat alle nationaal trainers verspreid wonen door Nederland en België. Daarnaast werken de meeste nationaal trainers als freelancer voor Les Mills en hebben ze ook nog andere bezigheden en activiteiten.
De 55-jarige Coen van Schijndel uit Gemert begeleidt al meer dan 20 jaar duursporters zoals wielrenners, hardlopers, triatleten en motorcrossers. Ook beginnende sporters kunnen bij Coen terecht om in vorm te komen. En met succes. Coen heeft op dit moment een wachtlijst. En dat puur op basis van mond-op-mond reclame en zonder social media. In deze aflevering van Mentaal Fit en Gezond praat ik met Coen over personal training, afvallen en topsport.
Vorige week bekeek ik de documentaire The minimalists en keek ik wat rond op nieuwssites. Ik kan niet anders zeggen dan het volgende. Een hoop succesvolle mensen in het westen zijn de weg kwijt en ongelukkig. We zijn geobsedeerd door imago, spullen, status, social media en het vervullen van al onze (materialistische) dromen. Tegelijkertijd worden we verscheurd door twijfel, keuzestress, ontevredenheid en een innerlijke leegte.
Burn-out of burn-outverschijnselen. 1 op de 7 werknemers zou er last van hebben. Concreet zou dit neerkomen op maar liefst 1 miljoen Nederlanders. Maar wat is een burn-out nou eigenlijk precies? Hoe herken je een burn-out? Is burn-out altijd werkgerelateerd? En als je opgebrand bent, hoe kun je ervoor zorgen dat je goed herstelt?
Vandaag moest ik denken aan een opmerking van een man met wie ik jaren geleden een date had. 'Waarom ben jij nog steeds single? Je bent zo'n leuke vrouw. Of is er iets mis met je?' Deze opmerking stoorde me enorm. Waarom zou ik niet single zijn? Kan ik niet beide zijn: leuk en single? Of is er echt iets mis met mensen die single zijn?