Stress als sluipmoordenaar

13 Jun 2012
3

Langzaam sluipt hij je leven binnen. Genadeloos en zonder overleg beïnvloedt hij je. Zo gepassioneerd als je bent om je leven te leiden zoals je dat leidt negeer je zijn signalen. Moeheid, prikkelbaarheid, concentratieverlies, besluiteloosheid, minder productiviteit, somberheid... Je neemt het allemaal voor lief want je hebt het druk. Veel te druk om bij je gezondheid stil te staan.

Moeite met afvallen

12 May 2012
0

Diëten, afvallen, aankomen, flink veel frustratie. Veel mensen die willen afvallen belanden in een vicieuze cirkel waarbij het eindresultaat vaak teleurstellend is. Tijdens een workshop die ik gaf voor Vitalics belichtte ik een andere manier van afvallen en in het leven staan.

Afschuiven en wijzen, lekker makkelijk

16 Apr 2012
4

Laatst stond ik nietsvermoedend op een parkeerplaats te wachten totdat een dame, zo'n acht meter verderop, vanuit haar parkeerplek achteruitreed. Ze reed met zo'n enorme snelheid naar achteren dat ze tegen mijn auto botste.

Ont-moeten en ont-haasten

26 Mar 2012
0

De afgelopen weken had ik een missie. Een missie om op werkgebied te onthaasten zodat ik kon bijtanken. Het is gelukt. Ik voel me energieker, vrolijker en lekkerder in mijn vel.

De tirannie van het moeten

15 Mar 2012
5

We moeten wat af op een dag. Je moet op tijd opstaan, aankleden, douchen, ontbijten, naar je werk, rekening houden met collega's, deadlines halen, je huis opruimen, boodschappen doen, gezond eten, voor je gezin, familie en vrienden zorgen en voor ze klaarstaan, sporten of bewegen, het nieuws kijken en op tijd naar bed. Veel van dit gemoet hoort bij het dagelijkse leven, maar een hoop gemoet zorgt alleen maar voor onnodige stress.

Hoe zinvol is druk zijn?

15 Feb 2012
5

"Hoe gaat het met je?" "Goed, alleen erg druk." Niemand kijkt op bij het horen van dit antwoord. Druk is de norm van deze maatschappij. Hoe drukker hoe beter. Druk met opdrachten, druk met werk, druk met je gezin of druk met je sociale leven. Agenda's zijn tot op de minuut volgepland. Maar hoe zinvol is het om continu zo druk te zijn?

Negatieve eigenschappen? Nee dank je!

08 Feb 2012
2

Een weg naar meer geluk is zelfacceptatie. Voor veel mensen is dat lastig. Juist wanneer het gaat om acceptatie van negatieve eigenschappen.

Is balans tussen werk en privé onzin?

16 Jan 2012
2

'En hoeveel uur per week werk je dan?', vroeg ik nieuwsgierig aan mijn boekhouder. "Gemiddeld 50 uur denk ik', antwoordde hij. 'En vind je dat niet veel?', zei ik voorzichtig. 'Nee hoor. Dat ben ik gewend. Dat doe ik al jaren.'

Illusie van je altijd goed voelen

08 Jan 2012
4

'Betekent dit dat jij je altijd lekker voelt? En dat jij nergens meer tegenaan loopt?', zo vroeg een dame met wie ik sprak over mijn Mental Fitness 4U training. 'Nee natuurlijk niet', antwoordde ik. 'Dat zou niet realistisch zijn.'

Hoe serieus en streng ben jij?

27 Dec 2011

Hoe serieuzer je bent, hoe serieuzer het leven wordt. Soms is dat handig en praktisch. Bijvoorbeeld als je doelen wilt bereiken. Ben je echter elke minuut van de dag bloedserieus over alles en iedereen, dan kan het leven een last op je schouders worden.

Gatver, wat een rotdag! Wat nu?

12 Dec 2011
0

Iedereen kent ze wel. Van die dagen die je het liefste wilt overslaan. Misschien voel je het al bij het wakker worden. Een knagend gevoel dat je smeekt om verder te slapen. Een gevoel dat je niet wilt opstaan. Dat de hele wereld het even zonder jou moet doen. Geen gezeur. Geen stress. Geen deadlines. Geen verplichtingen. En zeker geen mensen om je heen die allerlei dingen van je verwachten.

Decembermaand = stress en eenzaamheid?

30 Nov 2011
4

De maand december betekent voor veel mensen stress. Niet alleen vanwege de donkere dagen en het sombere weer, maar misschien juist vanwege de feestdagen. Je moet verplicht cadeautjes kopen (gezellig uren in de rij staan), de perfecte gastvrouw zijn (want stel je voor dat mensen je eten niet lekker vinden), alle feestjes aflopen (anders ben je saai) en gezellig zijn met je (schoon)familie (want zo hoort het).

Hoe flexibel ben jij?

25 Nov 2011
6

Door een langdurige lekkage van mijn douche moesten er een hoop rottende balken onder mijn huis vervangen worden. Dus had ik de afgelopen anderhalve week een bouwvakker in huis. In eerste instantie niet zo fijn. Plotseling moet je je huis delen met een onbekende, je huis wordt een enorme puinhoop en daar bovenop word je ook nog eens op kosten gejaagd.

Wat moet je doen als je niet gelukkig bent?

26 Jun 2011
6

Misschien heb je een leuke studie of baan. Diverse hobby's. Een partner, hond en/of kat. Familieleden die van je houden. Vrienden met wie je dingen kunt ondernemen en op wie je kunt rekenen. Een leuk huis. Een gezond en mooi lijf. Voldoende geld. Kortom: je hebt geen enkele reden om te klagen. Je situatie is perfect. Maar waarom voel je je dan niet gelukkig?

Iedereen wil zich goed voelen

26 Dec 2010
0

Een tijdje terug vroeg ik aan een sportschoollid: als jij nou een training zou mogen volgen? Wat zou je dan willen leren? Of wat zou jij dan willen bereiken? Het antwoord was grappig maar tegelijkertijd liet het me nadenken. Deze dame vroeg om een toverstafje.

Als... dan... doet pijn

05 Jul 2010
3

Als mijn partner terugkomt dan is alles weer goed. Als ik die droombaan krijg dan ben ik zielsgelukkig. Als mijn kind/ partner/ moeder/ vader/ vriend(in) zich op een andere manier gaat gedragen dan keert de rust terug in huis. De als... dan... overtuigingen zijn aantrekkelijk, maar zorgen alleen maar voor leed.