Druk en onrustig in mijn hoofd

14 Jul 2014

"Ik hoor vaak dat ik rustig overkom. Maar ondertussen is het enorm druk in mijn hoofd. Soms word ik gek van mijn eigen gedachten." Zo geeft een cliënt eerlijk toe. Ik kom ze vaker tegen in mijn dagelijkse werk. Mensen die voor de buitenwereld heel rustig overkomen, maar ondertussen chaos voelen in hun hoofd.

Ont-moeten en ont-haasten

26 Mar 2012
0

De afgelopen weken had ik een missie. Een missie om op werkgebied te onthaasten zodat ik kon bijtanken. Het is gelukt. Ik voel me energieker, vrolijker en lekkerder in mijn vel.

Hoe zinvol is druk zijn?

15 Feb 2012
5

"Hoe gaat het met je?" "Goed, alleen erg druk." Niemand kijkt op bij het horen van dit antwoord. Druk is de norm van deze maatschappij. Hoe drukker hoe beter. Druk met opdrachten, druk met werk, druk met je gezin of druk met je sociale leven. Agenda's zijn tot op de minuut volgepland. Maar hoe zinvol is het om continu zo druk te zijn?

Is balans tussen werk en privé onzin?

16 Jan 2012
2

'En hoeveel uur per week werk je dan?', vroeg ik nieuwsgierig aan mijn boekhouder. "Gemiddeld 50 uur denk ik', antwoordde hij. 'En vind je dat niet veel?', zei ik voorzichtig. 'Nee hoor. Dat ben ik gewend. Dat doe ik al jaren.'

Passie en balans, waar zijn jullie?!

22 Dec 2010
5

'Weet je dan wat je passie is?' Deze vraag kreeg ik gisteren via Twitter. Goede vraag. Ik kan veel, doe veel en vind veel dingen leuk. Ik hobbel graag van de ene afspraak naar de andere en ben erg blij met de activiteiten die ik doe. Toch knaagde er de afgelopen maanden iets bij me. Een gevoel dat me vertelde dat het tijd wordt voor duidelijkheid. Een heldere focus op datgene wat ik ècht wil.