'Ik heb nog 7 jaar te gaan tot mijn pensioen. Ik moet een manier zien te vinden om dit vol houden.”
Moe en gestrest doet Jan zijn verhaal. De werkdruk is voor zijn gevoel groter geworden, er zijn een paar collega's ziek en Jan voelt enorme verantwoordelijkheid om dit werk op te pakken. Zelf staat hij op het punt om overbelast te raken.
'Compleet dichtgetimmerde agenda's en multi-tasken tot je een ons weegt. In ons productieve leven is veel te weinig ruimte voor simpel plezier, stelt organisatiepsycholoog en gedragswetenschapper Mike Rucker.'
Sprak ik hier eerder ook niet over? Over te weinig speelsheid en plezier op het werk?
'Mama, ik wil met jou spelen.'
'Ik ben nog even bezig met werken. Als ik klaar ben kom ik spelen.'
'Maar mama, ik wil ook werken!'
'Uh. Je bent 5 jaar. Je hoeft nog niet te werken.'
'Maar mama. Bij ons op school is werken spelen.'
'Hoi Louise, hoe gaat het met jou? Kun je me terugbellen? Ik heb behoefte aan coaching en ik hoop dat jij hiervoor openstaat en er tijd voor hebt.'
Toen ik dit bericht kreeg ervaarde ik dubbele gevoelens. Enerzijds vond ik het fijn dat deze dame mij voor een coachtraject wilde inschakelen. Natuurlijk wilde ik graag helpen, ook omdat ik deze dame ken en ik weet dat ze een hele fijne dame is om mee samen te werken. Anderzijds voelde ik weerstand.
Iedereen wil gelukkig zijn. De manier waarop we dit geluk nastreven verschilt van mens tot mens. Niet iedereen slaagt hierin. In deze serie van blogs ga ik dieper op dit onderwerp in. Hierbij gebruik ik mijn persoonlijke ervaring en mijn praktijkervaring als psycholoog, trainer en coach. Heb jij suggesties voor een onderwerp? Stuur gerust een e-mail naar info@louisehildebrand.nl. Misschien kan ik er een blog over schrijven. Blog 6 gaat over je uiterlijk. Hoe je eruit ziet en hoe je overkomt op social media. Maakt een perfect uiterlijk gelukkig?
Iedereen wil gelukkig zijn. De manier waarop we dit geluk zoeken verschilt van mens tot mens. Niet iedereen slaagt hierin. In deze serie van blogs ga ik dieper op dit onderwerp in. Hierbij gebruik ik mijn persoonlijke ervaring en mijn praktijkervaring als psycholoog, trainer en coach. Heb jij ideeën voor een onderwerp? Stuur gerust een e-mail naar info@louisehildebrand.nl. Misschien kan ik er een blog over schrijven. Blog 3 gaat over doen wat je leuk vindt. Voor sommige mensen is dat niet zo gemakkelijk.
O jee. Wordt dit een zwaar en deprimerend blog? Een blog vol filosofische vragen en moeilijke antwoorden? Nee, juist niet. Eigenlijk wordt het een simpel blog. Een blog met een duidelijk een makkelijk antwoord.
Vorige week sprak ik een dame die op zoek was naar een geschikte coach. Ze vertelde dat ze eerder een sessie had bij een coach, maar dat ze zich niet goed voelde bij de werkwijze van deze coach. De desbetreffende coach was van mening dat je eerst allerlei trauma's uit het verleden moet oplossen. Iets waar ze helemaal niet op zat te wachten. 1,5 uur later voelde ze zich ellendiger dan voordat ze bij de coach binnenstapte.
Tijdens de workshop Mentaal Fit en Mindful die ik gaf op yogaschool The Sweat Series kreeg ik een interessante vraag. 'Als veel van wat ik denk onzin is, wat is dan de rol van intuïtie? Wanneer moet ik mijn intuïtie volgen en wanneer niet?'
Maak jij van kleine dingen een groot drama? Loop jij continu op je tenen om dingen goed te doen? Zijn jouw collega's, vrienden en familieleden soms bang voor je, gewoon omdat je zo streng, kritisch en perfectionistisch bent? Kortom: sta jij bloedserieus in het leven? Dan is het de hoogste tijd om wat meer luchtigheid in je werk en privé te brengen. In dit blog geef ik je5 tips!
Succes is: een goede opleiding hebben, hoge cijfers, een mooie baan, een superstrak lijf, een geschikte partner, kinderen, een groot koophuis, de hipste kleding, veel geld en mooie spullen, een grote vriendenkring, een flitsende carrière en een hoge status. Of toch niet...?
Liefdesrelaties kunnen fantastisch zijn. Ze geven je plezier, steun, genegenheid, vriendschap, intimiteit, liefde en misschien wel passie en vuur. In het begin gaat alles soepel. Je wilt zoveel mogelijk tijd met je nieuwe vlam doorbrengen en alles is perfect. Je gevoel van geluk kan niet meer stuk! En na een tijdje, of dat nou na een paar maanden is of na jaren, begint voor veel stellen de ellende. Hij geeft je niet waar je behoefte aan hebt. Haar gedrag is onuitstaanbaar. Het wordt tijd dat je partner verandert. Tenminste, dat vind jij. Maar hoe realistisch is dat? Wat kun je wel, en wat kun je niet verwachten van je partner?
'Hoe heb je dat ervaren, de verhuizing van Alkmaar naar Veghel?' Onlangs stelde een kennis mij deze vraag. Een interessante vraag. Want hoe voelde het om deze stap te maken? Om 14 jaar herinneringen achter me te laten? Om helemaal opnieuw te beginnen? Zowel op werkgebied als privé? Ruim een jaar later kijk ik terug...
Ik wil graag weten waarom ik zo ongelukkig ben terwijl ik alles heb. Een vriend, een huis, voldoende geld om rond te komen. Ik weet echt niet wat er aan de hand is.
Via de mail kreeg ik deze vraag binnen. Ik merk dat meer mannen en vrouwen hiermee worstelen. 'Alles' hebben en niet gelukkig zijn. Wat is er aan de hand?
"Ik hoor vaak dat ik rustig overkom. Maar ondertussen is het enorm druk in mijn hoofd. Soms word ik gek van mijn eigen gedachten." Zo geeft een cliënt eerlijk toe. Ik kom ze vaker tegen in mijn dagelijkse werk. Mensen die voor de buitenwereld heel rustig overkomen, maar ondertussen chaos voelen in hun hoofd.
"Ken je dat niet? Je maakt keuzes, je doet dingen, en op een dag word je wakker en dan denk je. Waar ben ik in godsnaam mee bezig? Is dit het leven wat ik wilde?" Het is zuur. Beseffen dat je niet het leven leidt dat je gelukkig maakt. Mijn cliënte baalde duidelijk van haar leven. En zo ken ik meer mensen die ongelukkig zijn. Ze hebben het gevoel dat ze vastgeketend zitten in hun eigen leven.